Kis fanyalgás + Karamellizált hagymás árpaleves
sponsored links
Mániákusan keresem az újabbnál újabb levesrecepteket, mert nálunk alig múlik el úgy ebéd, hogy ne lenne leves is.
A magyar GoodFood második számában találtam az árpaleves eredetijét. Az angol nyelvû magazint nagyra becsülöm, van itthon néhány (sajnos nem túl sok), és amit eddig próbáltam belõlük, az nagyjából mindig bejött. Ez a recept azonban nem igazán pontos, több olyan dolog van benne, ami kissé csalódottá tett; a végeredmény viszont jó lett, de talán ezt inkább magamnak köszönhetem...
Persze nem volt minden itthon, ami eredetileg kellett hozzá, de ez máskor is így van, sok minden helyettesíthetõ ízlés szerint mással. De az tuti biztos, hogy nem fogok megvenni egy - általában kiló körüli súlyú - egész kínai kelt azért, hogy 6 dekát felhasználjak belõle valamibe... És nem írom azt, hogy a gerslit 15 percig fõzzük, ha majdnem háromszor annyi idõ kell hozzá, még jó, hogy volt rá idõ bõven, hogy megfõjön... És megmértem azt is, hogy mennyi folyadékkal kell felönteni, hogy leves-állaga legyen...
És nem fogok egy jó sûrû leveshez még sajtos pirítóst is csinálni....
Akkor most jöjjön a recept Kata-módra!;)
Hozzávalók nálam (ez így 4 személyes adag):
6 dkg hántolt árpa (gersli)
2 evõkanál olaj ...