Az én Bárány tagine-em
sponsored links
A fagyasztóban lapult egy jókora 1kg-s báránycomb,amit -még mindig-a sógornõmék ajándékoztak nekünk.Petinek készítettem,mivel én nem rajongok a bárányhúsért,de 2 kanállal azért muszáj volt megkóstolnom.Valami isteni lett!
A fûszerezést és a hozzávalókat a napokban találtam ki. Keleties jellegû, ízvilágú,mégis fenséges tagine lett!
Sok idõ után végre elégedett vagyok!:)
Szeretek újat alkotni és most aztán volt ihletem:)
Az én Bárány tagine-em
Hozzávalók:
- kb. 1 kg báránycomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 evõkanál citromos olívaolaj (spanyol)
- 2 db paradicsom
- 1 kanál só, 1 kiskanál õrölt bors, fél kiskanál õrölt chili, fél kiskanál kurkuma,1 kiskanál õrölt koriandermag, 1 kiskanál õrölt ánizs, 1 kanál fahéj, 3/4 kiskanál õrölt kardamom, 1 kiskanál ...