Paprikás krumpli

2012-04-23

sponsored links


na, ha valami, akkor ez egy klasszik bográcsozós, olcsó, tömegetetõ, egyszerû, vagyis akár kolis étel. És bármennyire egyszerû legyen is, el lehet rontani! tapasztalat. Egyszerû ételeknél vigyázni kell, hogy azok is maradjanak: nem kell bele oda-nem-illõ fûszer, nem kell belõle brillírt varázsolni, de nem is kell lenézni az ételt. Nagyon ügyelni kell az egyensúlyokra, mert erre éppen az ilyen kaják a legérzékenyebbek. És ráadásul: semmi nem készül el magától. Magyar étel, de nem kell a tetejére egy ujjnyi zsír. Paprika kell rá, de odaégetni, hogy keserû legyen, azt nem kell. A hagyma nem fõ meg a vízben, ha korán van felöntve. Olcsó kaja, de nem 300ft/kg roadkill-virsli kell bele. sok víz van rajta, elvan magában- csak egy darabig, aztán vakarhatjuk a szenet az aljáról!

Tudom, tudom, most éppen túlmisztifikálom a paprikás krumplit. De úgy érzem, mégis illdomos lenne már leírni. Elvégre, ez is megérdemli, hogy normálisan legyen elkészítve. Pláne, hogy vérbeli kolifúd :)

PAPRIKÁS KRUMPLI ÉS VARIÁNSAI

1-1,5 kg krumpli
1 nagy fej hagyma
1 nagy ek zsír vagy kicsit több, mint fél dl olaj
1 tk pirospaprika
1 tk füstölt paprika (lehet helyette sima)
(fél tk csípõs paprika
paradicsom, paprika
lecsókolbász, fõzõkolbász, virsli, krinolin, kinek mi, ízlés szerinti mennyiségben ...

Folytats a blogon ... kolisgurman.blogspot.com/2012/04/papr...

sponsored links

Keres?s