Almás gorgonzolás rizottó

2012-04-30

sponsored links

Szegény ember vízzel fõz, szokták mondani. Az elõre nem gondolkodó háziasszony pedig azzal, amit otthon talál. Így született ez a finom rizottó. Nem mondom, hogy nem gondoltam elõre a négy napos ünnepre. Vasárnapig láttam, bevásároltam, megfõztem 2 napra, amíg távol leszek (errõl majd késõbb írok hol is voltam). De mivel a pék, a tejes, a zöldséges mondta, hétfõn nyitva lesznek, nem akartam 1 heti élelmet felhalmozni. Arra az egyre nem számítottam, hogy ezzel igencsak kisebbségben maradok, így hétfõn igen üres polcokkal fogom magam szembe találni. A zöldségesnél szinte semmi, jó, tejet és kenyeret azért kaptam. De hús, az nem volt a nagy hiperben sem. Legalábbis amit én szoktam venni az nem. Amúgy is cégváltás van náluk, úgy néz ki más beszerzési forrás után kell nézzek. Csak az a szuper hentes ne lenne olyan messze.
Rá kellett jönnöm, hogy igazi kincsek vannak még a hûtõben, ebbõl kerekedett ez a finom ebéd. Alaplé a fagyasztóban, rizottórizs mindig van itthon, több kilónyi, mert imádom a rizottót, és találtam egy adag gorgonzolát, amit fagyinak vettem, alma is volt a gyümölcskosárban. Az eredeti recept egy körtés-gorgonzolás rizottó volt, pirított dióval, abból indultam ki. Na õszre azt biztos elkészítem. Nem állítom, hogy ez egy friss tavaszias étel, fõleg így kánikula idejére. Mondjuk az április végi 30 fokból 10-12 fokot simán odaadnék azért, hogy aztán július derekán ne legyen 11 fok. 
De akkor nézzük a rizottót. Fotó nélkül ezúttal. (Ígérem pótolni fogom) Grillezett csirkemellel ettük. (Vésztartalék került elõ a fagyasztóból)

Hozzávalók: 
1 kis fej vöröshagyma, vagy 2 fej salotta hagyma
olívaolaj
30 dkg rizottó rizs (carnaroli) ...

Folytats a blogon ... vaniliaakonyhaban.blogspot.com/2012/0...

sponsored links

Keres?s