ZÖLDSÉGES HÚS RÓMAI TÁLBAN KÉSZÍTVE
sponsored links
Férjem nagy kedvence ez a fõétel - de csakis a római tálban, zsírmentesen, saját levében párolódva nagyon finom puhára! :) Tulajdonképpen ebben az ételben több a zöldség, mint a hús > ezért szereti a férjem. Én is imádom a zöldségeket, de bevallom, hogy jobban kedvelem azokat az ételeket, melyekben a hús jobban dominál. :D Persze azért ebben sem kell keresgetni a husit... ;-)
Nagy elõnye ennek a húsos tálnak, hogy a zöldségek, valamint a hús megtisztítása, felkockázása után nem kell hozzá semmi, csak a római tál > vagyis még a mosogatást sem termeli. :)
Mi a római tál titka?
A római tálnak több mint 2000 éves hagyománya van. Ránézésre egyszerû, fedeles cserépedény, mégis a legkiválóbb sütõeszköz.
A porózus agyag, amely magába szívja a vizet, lehetõvé teszi a sütés természetes folyamatát. Az agyagpórusban levõ vízbõl a lassú felmelegedéstõl gyenge páraréteg keletkezik úgy a sütõben, mint a római tál belsejében. Így a hús vékony, ropogós kérget kap anélkül, hogy kiszáradna - az ételek páratlanul íz gazdagok, omlósak, táplálóak, nem hizlalnak, mert zsiradék hozzáadása nélkül készülnek el.
A római tál alkalmas valamennyi húsféleség: szárnyas-, hal-, sertés-, marha- és vadhúsok, valamint ...