Köles aszalt paradicsommal, vargányával és tavaszi zöldekkel

2012-04-25

sponsored links


Még mindig van egy kevés szárított vargánya a spájzban, és ma délelõtt volt még egy kis aszalt paradicsom is olajban eltéve. Éppen itt az ideje, hogy a télre eltett dolgok elfogyjanak, ugyanakkor a tavasziak is kívánkoznak az asztalra. Ezt a két dolgot kombináltam össze a mai ebédben.  A felhasznált zöldeket a kertben szedtem. Egyikbõl sincs sok, ezért több dologból szedtem kevesebbet.
Tavaly vettem a csarnokban pár rukkolapalántát. Szépen megeredtek, sõt virágoztak is és fel is magzottak. Most tavasszal meg kiket jó néhány kis növény az elszórt magokból. Ha ez az idei tél nem ártott nekik, akkor semmi. Már újból virágoznak. Hagyom, hadd szaporodjon el. A medvehagymát is kísérletképpen ültettem egy tövet tavaly tavasszal. Szépen kezd elterebélyesedni. Mindössze ezt a mai pár levelet vágtam le róla, hadd erõsödjön. A rozmaring is átélte ezt a telet, a petrezselyem szintén tavalyról van a földben. A zölddiós olajat is én késztettem, közel egy éve, de ez is szépen bírja, persze, friss egerági hidegen sajtolt olajból készült. JA házi ételízesítõ saját gyártmány még a nyárról. Úgy készítettem, hogy hagymát, fokhagymát, sárgarépát, petrezselymet ledaráltam és a darálékot megszárítottam. Befõttesüvegben tartom, teljesen hibátlanul eláll. Sót nem tettem bele. 

Köles aszaltakkal és zöldekkel

Hozzávalók: 2 evõkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 4 dl köles, 12 dl víz, 4 dkg aszalt paradicsom, 4 dkg szárított vargánya, 2 evõkanál házi ételízesítõ, 2 dkg vaj, só, bors, egy-egy kis ...

Folytats a blogon ... pszichowellness-konyha.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s