Spenótos Rakott Hajdina

2012-04-29

sponsored links


A hajdinát lehet szeretni, vagy nagyon nem szeretni:)! Jellegzetes, karakteres íze miatt sokan nem fogyasztják, pedig szuper egészséges!

Tipp:
Kezdjük azzal a tulajdonságával, hogy hiába sorolják a gabonák közé, a hajdina tulajdonképpen nem egy gabona fajta, hanem mag termés, ebbõl következik, hogy gluténmentes és nagyon alacsony a szénhidrát tartalma, rost tartalma viszont annál magasabb.
Vitamin tartalmát tekintve elmondható, hogy a hajdina igen értékes vitamin forrás, mivel a B-vitamincsoport majdnem minden tagját tartalmazza. Tokoferol (E-vitamin), riboflavin (B2-vitamin) és tiamintartalma (B1-vitamin) jelentõs. Ezen tápanyagokon kívül kedvezõ élettani hatással rendelkezõ biológiai anyagokat is tartalmaz.
Elõdeink gyógynövényként fogyasztották ( gyomor, májbántalmaknál) és a szegények eledelének tartották.
Megsúgom, hogy a világosabb színû hajdina sokkal lágyabb ízû, nem annyira karakteres.

Ezt a rakott ételt készítettem belõle ( inspiráció és forrás: Ízek és érzések áprilisi száma ), amelyre gyakorlatilag két napig rájártunk.

Hozzávalók:

200 g hajdina
150 g morzsolt kukorica ( konzerv)
100 g spenót
300 g natúr tofu ...

Folytats a blogon ... fittanyuka.blogspot.com/2012/04/speno...

sponsored links

Keres?s