Rizottó spárgával

2012-05-07

sponsored links



A rizottó készítés mûvészete ugyanúgy, mint a hozzá használatos rizsfajta Olaszországból való. Egyébként más rizsfajtából egy rizskását fogunk fõzni, ami szintén nagyon finom de mégis valami egészen más. Szóval ezt a mûvészetet Nagy Szakácskönyvében az Ízek Itáliájában Giorgio Locatelli tökéletesen leírja. Az általános alaprecepten kívül mindazokat az apró fogásokat, melyeket a különbözõ hozzávalók megkívánnak.

A mennyiséget két adaghoz adom meg, és olyan kis eltéréseket, mint például a spárga mennyisége, vágásmódja. Személyenként 100g spárga amely fedezi egy felnõtt ember napi folsav szükségletét. Ezzel megelõzhetjük a fáradékonyság, ideges nyugtalanság kialakulását, növeljük a koncentráló képességünket, sokkal összeszedettebbek leszünk.

2adaghoz:
50g vaj
6 evõkanál rizottó rizs (például vialone nano, vagy carnaroli)
50ml száraz fehér bor ...

Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2012/05/07/rizo...

sponsored links

Keres?s