Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Élménybeszámoló
sponsored links
Tavaszi ÍzparádéMegfigyelhetõ, hogy minden év elsõ igazán napsütéses hétvégéjén valahogy mosolygósabbak az emberek. Ha ez a hétvége ráadásul hosszú is – hála forradalmi lelkületû felmenõinknek – akkor ez a jókedv még egy kis kalandvággyal is párosul, kimozdul az ország. Mi sem vagyunk kivételek, szombaton útnak indultunk, hogy belekóstoljunk a Visegrádon megrendezésre kerülõ Tavaszi Ízparádéba. Az odaút ... |
Tovbb... |
Kedves kövekManapság sokan és rengeteg helyen emlegetik az ásványosságot a legkülönbözõbb borokkal kapcsolatban. A kézmûvesség mellett ez lett mára (sajnos) az egyik legelcsépeltebb kifejezés borbuzi körökben. Nem vetem meg az ásványokat, köveket, sósságot a pohárban megjeleníteni képes borokat, sõt, kimondottan kedvelem az ... |
Tovbb... |
Szélmalom, pecsét, medvehagymaHa nem is napra pontosan, viszont a tavalyi szezonkezdethez képest igazán elhanyagolható késéssel újra gyalogoltunk, ha már egyszer tavasz. Érzésre inkább nyár volt és van, póló és fölé még egy kapucnis réteg, ami folyton változott, cipzár fel, azután le, majd kicsit fel és nagyon le. Napsütés szünet nélkül, tudják, az a szikrázó, kéknél kékebb ég, sapka alatt hunyorgás, lelkesen hangoskodó madarak, látható és szippantható tavasz. |
Tovbb... |
Klasszikusok féláron2011. február 16. 19:00 / Seprû OszkárEz most nem egy könyvesbolt felhívása, hanem torkoscsütörtöközésünk jegyzete lesz. Rutinos és addikt torkoskodók vagyunk, de szerencsére a diszkont nappal kapcsolatban - általam is sokszor hallott - negatív ... |
Tovbb... |
Családunk legújabb tagjaiEz a két bari, nem akármilyen bari! Nem, nem rendelkeznek semmilyen különleges képességgel:) Számunkra igen nagy lépés, hogy õk most itt vannak nálunk. Nem egyszerûen a báránytartás bír különlegességgel, mert volt már bárányunk két évben is. A különleges az, hogy nekik más feladatot szánunk, mint az elõdeiknek. Az õ feladatuk az ... |
Tovbb... |
BOLHAPIAC...Csupa csupa régi holmi...Gramofon, Lovas levélnehezék, Csipke, Porcelán, Antik bútor... |
Tovbb... |
Hagymatikum - makói fürdõbirodalomJanuár elején nyílt meg a felújított, kibõvített makói fürdõ, amit Hagymatikum névre kereszteltek, Makó egyik nevezetességére utalva. |
Tovbb... |
ROMA TE DRÁGA!!Setaltunk egyet Romaban.-..... teljesen veletlenul mentunk most.... a baratainkkal. Ok megneztek a Foro romano feltarast, en es a ferjem meg mentunk, mentunk, es mentunk. Ha oszinte lehetek, vegigettem ... |
Tovbb... |
Marcsi sült galambot reptet a szádbaVégre beszállt a Dr. Oetker is a Gasztroangyal támogatói közé, kapott is egy szép szpotot a nyitány elé. Kis jazz szólam, panoráma kép, bérház és galambok. Hoppá, kár volt aggódni a múltkor, hogy elfosult az adás, merthogy galambokra fogunk vadászni Szente Vajkkal. (Kivel?) Annyira kézenfekvõ volt a téma, de még mennyire nagyszerû! Szente Vajk a ... |
Tovbb... |
Bográcsoztunk, kertet rendeztünk, elfáradtunkCsodálatos napsütés, friss tavaszi levegõ, kert nem is kívánhat többet az ember egy ilyen hosszú hétvégétõl. Persze az elmaradhatatlan bográcsozás sem hiányozhatott. Jól ki is használtuk a tavaszi nap elsõ sugarait, kertet rendeztünk, takarítottuk a télen összegyûlt faleveleket és ... |
Tovbb... |
SZUKRÁSZ OKJ TANFOLYAM / Cukrász lettemÖrömmel közlöm, hogy végre cukrász lettem! hivatalosan is! :))) Sokan kérdeztétek, hogyan mûködik ez az egész stb. Nos, nem volt azért egyszerû, megmondom õszintén. :) ... |
Tovbb... |
Ki vagyok én?Ahogy ígértem, válaszolok a feltett kérdésekre. Elnézéseteket kell kérnem, de egyben nem fog menni, mivel elég sok a kérdés - e-mailben is kaptam -; ezen kívül vannak olyanok, amelyek akár egy egész bejegyzést is kitehetnek, azokat majd külön válaszolom meg. Most tehát az elsõ rész következik. Mi indított arra, hogy virtuális naplót vezess, és mi motivál azóta? ... |
Tovbb... |
A volt idõ ízekben: LángosÉdesapám a szokások rabja. Életét a karórája irányítja, még a párnája alatt is elemlámpát tart, hogy az éjszaka közepén álmából felébredve egybõl ellenõrizni tudja az idõt anélkül, hogy felébresztené édesanyámat. Immár nyugdíjasként is minden áldott nap pontban hat óra tizenöt perckor kel, ilyenkor aztán bepattintja a konyhán a Kossuthot, és reggelihez lát, miközben a ... |
Tovbb... |
Somlói torta, az ÉN tortám :DAz úgy történt, hogy komaasszonyomék átjöttek hozzánk. Mi lent voltunk a játszótéren és vártuk, hogy Zolcsi megjöjjön a suli busszal. Semmit nem is sejtettem. Aztán bementem a szobába és felcsendült a Halász Jutka szám, mondanom sem kell nyeltem a könnyeim, mert mindenki ... |
Tovbb... |
Gondolataim egy Újpest szelet mellettA múlt héten végén, több tíz éves kihagyás után ismét lehetett vásárolni az eredeti Újpest szeletet/kockát a Vadgesztenye cukrászdában. Sõt még jótékonykodni is tudunk a szegény gyerekek javára, mert a süti 10 %-a az Újpesti Cseriti részére folyik be. 300 Ft-ot kóstál egy óriási örömbomba :-) Aki a hagyományos süttyõket kedveli, mindenképpen ... |
Tovbb... |
Ek-mekAnnyit mak-mekelnek a törökök, Mekk Mester elbújhatna mellettük. Jöjjön tehát a török kenyér, az ekmek. Az itteni változat általában 300 grammos kiszerelésben kapható, ropogós héjú, csónak alakú, a két végén gusztusos kis csúcsokban végzõdõ alakulat. Csak frissen érdemes fogyasztani, úgy isteni, fél-egy naposan már jelentõsen csökken az ... |
Tovbb... |
Atakám - francia bisztró és étteremA francia bisztróban vacsora, vásár és borkóstoló, Nosztalgia étterem - valahogy így zajlott a hétvégém. Elég mozgalmas volt, ezért is voltam eltûnve. |
Tovbb... |
Francia lecsó reggelire?Tegnap reggel az Á TABLE! pékségben jártam, és a finom péksütemények mellett, megkóstolhattam az étlapról a francia lecsót is, mindezt még 10 óra elõtt! :) A GastroWerk szervezésében jutottam el erre a pékség látogatásra. Már nem vagyok aktív hallgatójuk, de egy-egy ... |
Tovbb... |
A tengerimalacokat megeszik, ugye?Peruban mindenképpen, bár az abonyi vadaspark tulajdonosa szerint itthon is ez lenne a megoldás a tengerimalac szaporulat kordában tartására. Hagyom is a témát: a perui konyhában, azon belül is a street foodban pont akkora a szerepe, mint a máknak a magyar gasztronómiában. (Megígértem egy malacmán barátomnak, hogy többet nem viccelõdök vele.) Eszik, szeretik, de ... |
Tovbb... |
Ristorante Momi - Como-i tó
Tavaly, amikor a Comó-i tónál jártunk, ebben az étteremben többször megfordultunk, egy kedves baráti pár tanácsára. Õk már egy ideje a tónál laknak és igen jól felfedezték a környéket, így sok látnivalóban, étteremben hallgattunk a szavukra. Nem csalódtunk. A hely csodálatos panorámával rendelkezik, finom ételeket készítenek, isteni a kávé és még a konyhára is ... |
Tovbb... |
Erdélyi vacsora borkóstolóvalElég régen jártam már az Új-Budavár étteremben, így amikor megláttam, hogy erdélyi hét lesz és még szombaton borkóstoló is - tudtam, hogy menni kell! |
Tovbb... |
FelvételiMélyen hallgattam arról, hogy nyolcadikos Bálint fiam túljutott a felvételi procedúra leghúzósabb részén, most már "csak" a hivatalos eredményt várjuk, de megnyugodtam, mert olyan személy nyugtatott meg, aki kompetens abban, hogy valóban nyugodt lehessek. Tudom, sokan szörnyülködnének, ha látnák, hogyan is történt most ez az ... |
Tovbb... |
Hétvégi ízmorzsák |
Tovbb... |
Haller kupa 2012 és a cukor show/ sárkány tortaSzombaton, vagyis március 10-én volt Mosonmagyaróváron a Haller Gasztro Kupa, amire én is hivatalos voltam. A szervezés egyszerûen elképesztõen jó volt, a szám tátva maradt, mennyien vettek részt rajta! Sok ismerõssel találkoztam, és annyira élveztem ... |
Tovbb... |
Heidelberger Studentenkuß avagy a heidelbergi diákcsókEgyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kávézó a heidelbergi óváros szívében. Az 1863-ban alapított Café Knösel, Heidelberg legrégebbi csokoládézója gyorsan népszerû találkahely lett a heidelbergi lakosok, de még inkább az itt tanuló diákok körében. Mindenki szerette Fridolin Knöselt, a szellemes, elkötelezett chocolatier-t és fenséges ... |
Tovbb... |
Ezek történtek kedd óta...Tomikám kitölti az egész napomat, napunkat. Az egész család élete most körülötte forog. Sokat játszunk, énekelünk együtt, de a narancslé kicsavarásából is kiveszi már a részét. Elõször segít "megmasszírozni" a gyümölcsöket, hogy több levet tudjunk belõlük kifacsarni, aztán a csavarásból is részt követel. Naponta legalább kétszer ... |
Tovbb... |
Rendhagyó disznótor
Ettetek már véres hurkát knédlibe töltve? Miután gyerekkorom óta elõször részt vettem egy disznóvágáson, eljött az a pillanat is, mikor elfogadtam egy disznótoros ... |
Tovbb... |
Vacsoraest sváb menüsorralA közelmúltban közös sváb vacsoraestet rendezett a Pécsi Borozó szerkesztõsége és a pekeskifli blog. A baráti összejövetelre tizenketten voltak hivatalosak, a menüsor a blogon publikált receptekbõl állt össze, a borokat természetesen a Pécsi Borozó munkatársai válogatták. Néhány fénykép a jó hangulatban telt vacsoráról. Reméljük, lesz ... |
Tovbb... |
Amiket eszünk...mert fõzök ám, még ha mostanában nem is blogolok. Sok a munka bent, este már nincs kedvem fõzés után leülni a gép elé, csak befekszünk a tévé elé és nézünk egy filmet, vagy valamelyik sorozatot, vagy órákon át beszélgetünk. Nagyon ... |
Tovbb... |
Gasztrózsa és virágözönMinden március elején van egy bõ másfél hét, ami kiváltképpen rólam szól, mert születésnap, nõnap, névnap szépen egymás után sorakozik a naptárban. Ráadásul párom, szeretteim és ismerõseim annyira kedvesek, hogy nem próbálják mindezt egyszerre letudni, hanem szorgalmasan hordják a virágokat és a jókívánságokat, amibõl pedig ... |
Tovbb... |
MarcsíraModellek nyomulnak a képernyõn Sütõ Enikõ vezényletére és már majdnem most elkapcsolok, mikor bejön a kifutóra Marcsi is. Illegeti is magát kedvenc gasztrósunk, és már elõre rettegünk, vajon mit tartogat a mai adás. Fogyni fogunk, vagy legalább egészségesen étkezni. Jöjjön a ... |
Tovbb... |
good foodmegvettem a good foodot, kíváncsi voltam rá. általában nem vagyok elájulva a fõzõs magazinoktól, egyrészt mert technikát újságból úgyse lehet megtanulni, megtanulom otthon (ha akad olyan, ami alapvetõ lenne de mégse tudnám), okosságokat nem szeretek hallani, elszállt alapanyagokat sem szeretek látni, valamint a receptek és az ihlet jöhet máshonnan is. Sztárokra se ... |
Tovbb... |
Szeretettel a blogomnak és Nektek is!Egy éves lett a blogom. Szinte hihetetelen, hogy ilyen kitartóan pötyögöm be a bejegyzéseket ez idõ alatt annak ellenére, hogy jó páran megpróbáltak kikezdeni... Félelmet nem ismerve vágtam bele az internetes napló vezetés rejtelmeibe, a gasztronómia ezen ... |
Tovbb... |
A Tortabûvölõ királyfiLengyel József a gyõri Matias kávézó fõcukrásza, talán azonban egyre többen lenyûgözõesküvõi-alkalmitortáinak, illetve az azokat dokumentáló blogjának, a Torta és Karamellnek
köszönhetõen figyelnek fel különleges tehetségére. 34 éves, egy négy és
egy hatéves kisfiú édesapja, és szerinte õ csak egy "egyszerû vidéki
gyerek, akivégzi a dolgát". Erre azonban ... |
Tovbb... |
Hóvirágünnep az Alcsúti ArborétumbanAz elmúlt hétvégén az Alcsúti Arborétumban jártunk, ami ilyenkorra igazi tündérkertté válik. A hatalmas hóvirágmezõ egyedülálló az országban, igazán érdemes legalább egyszer látni, mert valóban nem mindennapi élmény! Tavaly kicsit késõbb voltunk és nem csak a hóvirágokban, hanem a ... |
Tovbb... |
Viki a hegyrõlLassan két éve annak hogy Pettenkoffer Vikit megismertem; találkozásunk apropója az volt, hogy a Dining Guide részére riportot készítettem róla. Viki ugyanis fantasztikus kecskesajtjairól híres, egyre szélesedõ körben. Közte és köztem hamar felfedeztünk néhány hasonlóságot: négy gyerekünk van, és ugyanazon a napon ... |
Tovbb... |