Kedves kövek

2012-03-19

sponsored links


Manapság sokan és rengeteg helyen emlegetik az ásványosságot a legkülönbözõbb borokkal kapcsolatban. A kézmûvesség mellett ez lett mára (sajnos) az egyik legelcsépeltebb kifejezés borbuzi körökben.

Nem vetem meg az ásványokat, köveket, sósságot a pohárban megjeleníteni képes borokat, sõt, kimondottan kedvelem az ilyeneket. A mindent átható, kemény, és az arcunkat mosoly helyett fintorba rántó ízeket viszont nagyon nem. Mostanában két olyan borhoz is volt szerencsém, amelyek az utóbbi élményt nyújtották (az egyik ráadásul még jó nagy adag, friss tölgyet is kapott), és ezt, mintegy a bor erényeként, az aránytalanul magas árat magyarázva adták elõ (lásd: barrique), pár hardcore borsznob vájtfülû el is ájult mellettem rögtön, én meg csak egyre a borélményt kerestem. Hiába levegõztettem, pörgettem, kóstoltam vissza többször, jólesõen egyszer sem sikerült a poharamba kortyolnom. Ráadásul az erõteljes savérzetet egészen karcossá tették az ásványos jegyek, ez nem segített éppen a helyzeten.

Mert jöhet bármennyire durván vulkanikus/ásványos területrõl egy bor, nem szólhat csak az ásványokról. Mégiscsak gyümölcsbõl készült, méghozzá azért, hogy elfogyasztása élvezetet nyújtson nekünk. Számomra az ásványos-sós illatok és ...


Folytats a blogon ... gasztroszex.blog.hu/2012/03/19/kedves...

sponsored links

Keres?s