Atakám - francia bisztró és étterem
sponsored links
A francia bisztróban vacsora, vásár és borkóstoló, Nosztalgia étterem - valahogy így zajlott a hétvégém. Elég mozgalmas volt, ezért is voltam eltûnve.
Péntek este a Batthyányi téren az Atakám bisztróban voltam, ahol megismerhettem Nánási Lajos ételeit. Az Atakám tavaly novemberben nyitott, szóval elég fiatal még a gasztronómiai pályán, de annál tapasztaltabb séffel van megáldva. Nánási Lajos több mint egy évet dolgozott egy francia konyhát vivõ írországi Michelin csillagos étteremben, a Bon Appetit-ben, és több évet más neves külföldi csúcséttermekben, óceánjáró hajókon, de megfordult séfként a U2 zenekar kirakatszállodájában is. A szakma nagymestere.
Lássuk a menüt, mely igen sok jóval kecsegetett. A vacsora öt fogásból állt, melyekhez ízvilágban passzoló borokat is kínáltak.
Csicsókaleves, mangalica, vízigesztenye, sült wonton
Kacsamáj kakaós brióssal, rebarbara ragu pisztácia morzsával
Rák ravioli édesköménnyel ...