Erdélyi vacsora borkóstolóval
sponsored links
Elég régen jártam már az Új-Budavár étteremben, így amikor megláttam, hogy erdélyi hét lesz és még szombaton borkóstoló is - tudtam, hogy menni kell!
Fent vendégeskedtek párom szülei, remek kis program lett a szombati borkóstolós vacsora.
Öt fogás mellé öt bor várt ránk. Izgalmas este elé néztünk, ugyanis a párom nagymamája nagy rántott hús és sült burgonya rajongó és ezt úgy kell érteni, hogy mást nem is eszik meg. Így nála kiesett a menü és bort sem ivott, de hárman azért még vevõk voltunk az estére.
Magát a borkóstolót a Borshow biztosította és egy igen lelkes és alapos sommelier tartotta.
Elõételként érkezett a padlizsánkrém, Tokaji hárslevelû kíséretében, mely igen jó párosításnak tûnt. Igen, tûnt, mivel nem vagyok egy nagy boros, de kellemesen esett a virágos bor a padlizsánkrémhez.
Másodikként érkezett egy tárkonyos bárányragú leves és Thummerer rose párosítás. A rose borok maximum két évesek lehetnek, friss fogyasztásra alkalmasak. Üdítõ, testes bor társul a tárkonyos leves mellé.
A következõ fogás micike, a háromféle húsból készült kolbászka, titkos fûszerekkel. Kísérõként érkezett a ...