Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Halas, herkentyûs ételek
sponsored links
Pangasius paprikás baconnel és gombávalA két csomag pangasiust kiengedtetés után hideg vízzel óvatosan megmostam, hagytam lecsöpögni, aztán elkezdtem feldarabolni. Elõször a zsíros részeket vágtam le róla, aztán 3-4 cm-es csíkokra vágtam. A hal felét besózva félre tettem, rántott hal lesz belõle vacsira, mert most nem volt már kedvem ... |
Tovbb... |
Spaghetti szardellás húsgombóccalAz egészrõl Gabojsza tehet! Volt neki ugyanis egy bejegyzése, ahol történetesen szardellás húsgombócot készített. Elterveztem, hogy jól megfõzöm majd én is valamelyik nap vacsorára. Aztán hol idõm, hol hús nem volt. Ma viszont, amolyan lazításként a tegnapi sütemény után, gondoltam ebédre tökéletes lenne egy adag spaghetti ... |
Tovbb... |
Extra ropogós rántott pangasiusA délben besózott pangasius csíkokat vacsorára készítettem el rántott halnak. A bundázáson változtattam egy kicsit. Liszt helyett is zsemlemorzsába forgattam a halat, mégpedig fûszerpaprikával elkevert (Castello) zsemlemorzsába, ami elég egységes szemcsés. Utána pici sóval elhabart tojásba, végül ... |
Tovbb... |
Prawn pieAvagy garnéla pie. A pie az ugy-e pite, de ebben a formában nem igazán találó a fordítás. Viszont ha azt mondom sheperds pie, fish pie, fishermens pie, cottage pie, ezek nagyrészérõl mindenki hallott és van sejtelme, hogy miért is nem pite. Az én elsõ fish pie-om, elsõ garnélámmal... naaaagy kockázat ... |
Tovbb... |
Tonhalas töltött burgonyaA recept a februári Kifõztükben jelent meg, ha még valaki nem töltötte le, akkor hajrá!:) Böjtös szempontból az ételt lehet kicsit alakítani: a tetejérõl el lehet hagyni a szalonnadarabokat, akkor tegyünk rá egy kis szelet vajat, vagy kenjünk rá óvatosan kevés ... |
Tovbb... |
Citromos sókéregben sült tengeri hallal vendégeskedek a NoSaltynálA NoSalty csapata egy héttel ezelõtt felkért, hogy mutatkozzak be az oldalukon egy recepttel és egy történettel. Én az egyik kedvenc receptemet választottam, hiszen ehhez kötõdik az egyik legszebb történet az életembõl, mely a barátságról ... |
Tovbb... |
Sajtos halfilé Spenótos-fenyõmagos tésztávalEgy újabb Sparchef receptversenyre készült étel következik, ezúttal újabb 5 hozzávalóval. :P |
Tovbb... |
TintahalMár rágóta kinéztem egy jó kis receptet tintahalból a spanyol szakácskönyvben. Eddig csak étteremben ettem tintahal karikákat, de ezúttal egészben kell megsütni õket! :D Nagyon kíváncsi ... |
Tovbb... |
Mi legyen a tengeri sütõhallal? Szeretem a halat, ezért nem veszek fagyasztott haltörzset. Mások meg azt szeretik, amit az életben nem fogok megérteni, mert csak halíze nincs, de akkor lássuk, hogyan lehet ezt a terméket a legokosabban vásárolni és ... |
Tovbb... |
Hamvazószerdai heringfilé, marinált hagymávalMa fontos napra ébredtünk! Idén február 22-re esik hamvazószerda, ami évszázadokig fontos halünnep volt. Az angolszász kultúrában Ash wednesday, a német nyelvterületeken Aschermittwoch a jelentése. Utóbbiaknál évrõl-évre nagy esemény a Fischschmaus, vagy egyre több helyen a Heringschmaus, azaz hering- vagy ... |
Tovbb... |
Citromos lazacVillámgyors vacsora illatos lazacból, újhagymával, könnyû citromos szószban ... |
Tovbb... |
Lazacos-fokhagymás rizs |
Tovbb... |
Pisztráng kakukkfûvel, tormás burgonyasalátával - Marha? Áá, múlthét végén volt. Csirke? Phejj, nemhiányzik. Kacsacomb talán? Szinte egész héten kacsát ettünk. Gyesznyó? Majd hétközben töltött paprikába. Bárányt majd tavasszal, úgyis ittvan mindjárt, a nyúl meg "megnyalja a kezed" úgyhogy azon ... |
Tovbb... |
Lazac, lilaburgonya, zöldbabMég mindig és évek óta Ken Hom rajongó vagyok, mindenkinek van/volt / de biztos, hogy lesz egy olyan könyve, pontosabban kínai konyha könyve amire esküdni mer. Nekem ilyen Ken Hom classic chinese recipe könyve. Egyszerû, de izgalmas fogások, és ... |
Tovbb... |
Tábori hegyi pisztráng - VKF! 47.XXI. századi kegyetlen büntetési módozat a gasztroblogger sítáborba számûzése. Egy hét sütés-fõzés nélkül! - szól az ítélet. Aztán a kegyelmi kérvény után enyhítés következik: legyen inkább tábori konyha 1700 méteren, de bolt és zöldséges nélkül. |
Tovbb... |
Gyõzzük le az ellenérzéseinket!Most egy igazán megosztó témát fogok boncolgatni, mégpedig a polip kérdést. Alapvetõen úgy indulunk ebben, hogy én rettenetesen ronda állatnak tartottam eddig és úgy gondoltam egészen sokáig, hogy az osztriga és a kagyló mellett ez a tapadókorongos állat is azon a listán lesz, amit nem fogok soha ... |
Tovbb... |
Fish FridayHa péntek, hát halnap! Bár idõrõl idõre megfeledkezem errõl a hagyományról, szerencsére mindig van, aki eszembe juttatja. Most egy régóta vágyott programmal kapcsoltam össze: végre elmentem egy halas fõzõtanfolyamra. Számomra nem az ételek elkészítése ... |
Tovbb... |
Csõben sült vadlazacEz a nem túl jól sikerült kép egy finom mai ebédrõl készült. Karácsonyról maradt két szelet vadlazac a mélyhûtõmben. Már a múlt héten gondolkodtam a felhasználásáról, akkor amikor leengedtem a hûtõszekrényemet(ilyen hidegben ugye nem nagy gond a ... |
Tovbb... |
Garnélás ravioli petrezselymes feketegyökérpürén vérnarancs sabayonnalMiközben a tavaszra várunk annak üde zöldségeivel együtt, addig se hanyagoljuk el azt, amit a tél nyújt számunkra. A tél spárgája a feketegyökér rengeteg lehetõséget rejt magában. Remekül lehet vaníliával vagy naranccsal és tengeri herkentyûkkel kombinálni. Magam is jól megfeledkeztem a gyökerekrõl, mert már két hete a hûtõben ... |
Tovbb... |
Pisztráng céklával, brokkolival, földimogyoróval és vérnaranccsalGaba és Gabi építettek egy Tarka bárkát, mellyel közösen körbehajózzák Földünk óceánjait, tengereit, tavait és folyóit, hogy elhozzák, megismertessék és tányérjainkra varázsolják a sós- és édesvizek kincseit. A hegyek és dombok közötti kristálytiszta vizû sebes patakokon át vezetõ egyik útszakaszra Gabi meghívott a Tarka ... |
Tovbb... |
Tandoori lazac, korianderes uborka raitavalSzeretnétek, ha a lakásotokban, mikor fõztök, baromira finom illatok terjengenének? Ilyen csodás indiai illatokra gondolok, ami tényleg tök jó, amíg fõz az ember, de utána - mondjuk egy-két napig - az egész lakást átjárja egy kisebb indiai lacikonyha ... |
Tovbb... |
Sült tintahal karikaMa egy rém egyszerû, általában mindenki által kedvelt tengeri herkentyû következik, ezt még azok is szokták szeretni, akik egyébként nem eszik meg tengerben élõ ... |
Tovbb... |
Actifryban sült garnéla |
Tovbb... |
Paradicsomos zelleres tintahalragu?...Megtehetem-e hogy valamit két és fél napon át szenvedélyesen kanalazok
befelé, és hírét sem osztom meg a hallgatósággal? Hogy nem kürtölöm szét
a netes térben, mily remek ételt alkottam? Hogy nem vallom be, nem
tartogattam tovább azt a zacskó fagyasztott ... |
Tovbb... |
Sóágyon sült tengeri sügérIsmét egy nagy elnézést kell kérnem, mivel elég hosszú idõn keresztül hallgatózásba burkolóztam és nem is mentegetõzöm, hiszen egy mentségem van a fáradtság és a lustaság, mire lett volna idõm írni, akkora már elmillant az ihlett és inkább a nagy fekete ... |
Tovbb... |
Lazac rántva |
Tovbb... |
Makréla és scampi grillezveTovábbra is halak a terítéken, de még milyen finomak! Nyam-nyam!
A scampi az egyik nagy ... |
Tovbb... |
Langyos polip salátaElég fura a fenti név, de tényleg langyos, mivel nem hûtjük ki teljesen a polip húsát!
Ez volt az egyik legbizarrabb élményem, hiszen ettem már polipot, de még soha nem készítettem, és nem is igazán láttam, fõleg ... |
Tovbb... |
Sajtos tortellini tonhallalSajtos tortellini tonhallalHozzávalók ... |
Tovbb... |
Afrikai harcsafilé pácolvaMegjelent a Kifõztük magazin 2012 februári száma. Nagyon jó receptek vannak benne ismételten. Eddig is nézegettem, olvasgattam, de valamiért nem próbáltam ki õket, mármint a régebben megjelentekbõl. Most azonban annyira egy hullámhosszon voltam ... |
Tovbb... |
Rántott busa gombával, sült hagymás szalonnás krumplipürévelRántott busa gombával, sült hagymás szalonnás krumplipürévelHozzávalók ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Rántott harcsafilé párolt zöldséggel.Hétvégére egy igen egyszerûen elkészíthetõ, ám egészséges receptet ajánlanák mindenkinek. Lehet akik rendszeresen látogatják a blogot, már kicsit unják a halas ételeket, mivel az elmúlt idõben, elég sokszor, igaz sokféleképpen készítettem el ... |
Tovbb... |
HarcsafasírtMár megint egy halas finomság.
Most a hal a trend itthon, leginkább rántva vagy fokhagymásan esszük, de azért néha kipróbálok ezt-azt vele. Most ez a fincsi ... |
Tovbb... |
Dorozsmai molnárponty |
Tovbb... |
Mindenki szerelme, házilag Az olajos halról nem kell vitatkoznunk, ez az ország kedvenc étele, nem a somlói, vagy mi. Gyerekkorunktól, a koleszon át a loftig elkísér. De a jó szardínia ritka, még a méregdrága, egyedi ... |
Tovbb... |
Rántott afrikai harcsa sült hagymás krumplipürévelRántott afrikai harcsa sült hagymás krumplipürévelHozzávalók : ... |
Tovbb... |