Fish Friday
sponsored links
Ha péntek, hát halnap! Bár idõrõl idõre megfeledkezem errõl a hagyományról, szerencsére mindig van, aki eszembe juttatja. Most egy régóta vágyott programmal kapcsoltam össze: végre elmentem egy halas fõzõtanfolyamra. Számomra nem az ételek elkészítése volt az elsõdleges vonzerõ, hanem az, hogy azt is megtanuljuk, hogyan kell az egyes halféléket elõkészíteni. Így életemben elõször halat filéztem - és mindjárt egy doveri nyelvhallal kezdhettem.
A program egyébként minden pénteken elérhetõ a Miele fõzõiskolájában, és tapasztalataim alapján csak ajánlani tudom. A kurzust Szabó Péter halséf tartotta (akinek a blogját már régóta olvasom) - soha nem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen szenvedéllyel lehet viszonyulni ezekhez a hidegvérû állatokhoz. Péter mindent teljes részletességgel elmagyarázott, minden fogást megmutatott és még ahhoz is volt türelme, hogy segítsen a gyakorlásban. Így a három órásra tervezett program, mely egy hosszú, jó hangulatú étkezéssel egészült ki, közel öt órán át tartott - ezért ha valaki kedvet kap hozzá (amit remélek) szánja rá az idõt, nem fogja megbánni!
A kurzus során a következõ ételek kerültek elkészítésre (és elfogyasztásra): ...