Gyõzzük le az ellenérzéseinket!

2012-02-19

sponsored links


Most egy igazán megosztó témát fogok boncolgatni, mégpedig a polip kérdést. Alapvetõen úgy indulunk ebben, hogy én rettenetesen ronda állatnak tartottam eddig és úgy gondoltam egészen sokáig, hogy az osztriga és a kagyló mellett ez a tapadókorongos állat is azon a listán lesz, amit nem fogok soha megkóstolni.

Korábban írtam, hogy az elsõ kettõt kipipálhatom, átestem az elsõ élményen, így a napokban elkezdtem azon gondolkodni, hogy a polipot is elõvehetném és kipróbálhatnánk ki, hogy viszonyul hozzá a családban. Pénteken este beugrottam a Metroba halat venni, és a polip rajongók szerint gyönyörûnek mondható friss polipok feküdtek a pulton. Miután kiderült, hogy teljesen meg vannak tisztítva, csak a fejét, szemét kell kivágni, úgy döntöttem hazaviszek egyet, lesz, ami lesz. Az árán kicsit megbotránkoztam és erõs imádkozásba fogtam, hogy jó legyen, mert ennyi pénzért nem szeretném a kukában viszont látni. Otthon Miki dobott egy hátast, hogy mit merészeltem hazavinni, én pedig belefogtam az internet böngészésbe hogy is fogjak hozzá szombaton az elkészítéshez. 

Facebook-on is kaptam tanácsot, például ilyet, illetve az újonnan induló  Tarka Bárkán is találtok polip elkészítési módot.

Azt korábban már én is hallottam, hogy a polipot kifogást követõen kõhöz kell csapdosni, mert Miki a szüleivel élt tenger közelben és ott alkalmazták ezt a módot. A csapdosás során a hús összetörik és megpuhul, fõzést követõen is puha lesz.

Kicsit kutakodtam a szakácskönyveimben is és a Szakácsok könyve (ami köztudott alapmû) szerint a nagy állatokat (3-5 kg-os) 5 percig húsklopfolóval kell ütögetni. Hálát adtam az égnek, hogy az én állatom, csak 70 dkg-os volt, így úgy gondoltam ez a ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/PFvA...

sponsored links

Keres?s