Makréla és scampi grillezve
sponsored links
Továbbra is halak a terítéken, de még milyen finomak! Nyam-nyam!
A scampi az egyik nagy kedvencem
és hála az égnek már kis hazánkban is könnyen hozzá lehet jutni, ez is nemes egyszerûséggel, minimális fûszerrel készül, ahogy az olaszokra jellemzõ!
és hála az égnek már kis hazánkban is könnyen hozzá lehet jutni, ez is nemes egyszerûséggel, minimális fûszerrel készül, ahogy az olaszokra jellemzõ!
És az egészben a legjobb, hogy nem kell várni az elkészítéssel nyárig, hogy kint grillezünk, hiszen, ha kellõképpen felforrósítjuk a serpenyõnket, majd utána öntjük bele az olívaolajat, akkor elérhetõ az az íz, amit a füstös faszén adhat nekünk, persze azért nem ugyanolyan, de hasonló!
A másik praktikus tanácsom, hogy ne forgassuk ész nélkül a halat, hogy szétessen, egyszer bõven elég,
nem fog elégni, kigyulladni, míg sül, készítsük el a köretet, szeleteljünk, vagy igyunk egy-két pohár bort, csak ne forgassuk, ez nem csak halra, de a rákra is igaz, sõt a húsra is, szóval ne idegeskedjünk, tranquillamente, ahogy az olasz mondja, nyugodtan!
nem fog elégni, kigyulladni, míg sül, készítsük el a köretet, szeleteljünk, vagy igyunk egy-két pohár bort, csak ne forgassuk, ez nem csak halra, de a rákra is igaz, sõt a húsra is, szóval ne idegeskedjünk, tranquillamente, ahogy az olasz mondja, nyugodtan!
Scampi e pesce azzurro alla griglia / Szardínia és scampi grillezve
Hozzávalók / 2 fõ: ...