Langyos polip saláta
sponsored links
Elég fura a fenti név, de tényleg langyos, mivel nem hûtjük ki teljesen a polip húsát!
Ez volt az egyik legbizarrabb élményem, hiszen ettem már polipot, de még soha nem készítettem, és nem is igazán láttam, fõleg nem ekkorát, elég érdekesen néz ki, halottan, vegyes érzések tolultak fel bennem, az öröm és a kétségbeesés egyszerre, ijesztõ látni, így egyben,és arra gondolni, hogy ezt meg kell majd ennem, illetve, hogy a víz alatt ilyenek mászkálnak és ki tudja hányszor értem már hozzá, na persze ezek az igazi tévhitek, mikor úszok én a tenger közepén, ahol ezek a kis szerencsétlenek élnek, na, de sebaj! A másik, hogy eszembe jutott a jó öreg homár sztori, a kín, hogy meg kellett ölnünk hogy ehessünk és az undor amivel ezt megtettem, persze most nem kellett megölni, de ez is olyan nagy volt és élõnek nézett ki, na, de a végeredmény, hát mit ne mondjak, mennyei, el is felejtettem a kezdeti problémákat és csak faltam és faltam, nem is hoztam Ferencnek, pedig mindig kap kóstolót, de ez alkalommal elfeledkeztem róla, olyan jó volt!
Nagyon fontos a polip fõzésénél, hogy nagyon sok zöldséggel, fûszerrel készítjük, mintha egy jó kis erõ levest készítenénk, mehet bele, vöröshagyma, fokhagyma, sárgarépa, zeller gumó, petrezselyemgyökét, minden egészben, fûszerek közül kakukkfû, rozmaring, babérlevél, akkor fehérbors, só, illetve balzsamecet,
fehérbor, vagy vörös, nem baj, ha a fûszerágak szárazak, mert úgyis a ...