Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Narancsos-tárkonyos sertéscombSzívesen próbálkozok bizarrnak tûnõ ízpárosításokkal, szerencsére Zuram kitûnõen viszonyul a hajlamaimhoz :-)) Jelen próba egész egyszerûen kitûnõen sikerült! A hús egy éjszakát töltött narancslé, narancshéj, fehérbor és tárkony társaságában, jól magába szívta az ízeket, másnap pedig õrületes illatokat árasztott sütés ... |
Tovbb... |
Diétás "pörkölt"Ez a bejegyzés elsõsorban azoknak íródott, akik szeretik a cuppogós, magyaros ételeket, és diéta alatt is szeretnének hasonlót, enni bûntudat nélkül. A kiinduló változat olyan, mint a pörkölt alap, de lehet bele akár kis csirkemellet vagy alsócombot fõzni, sovány tejföllel lágyítani. Ha hús nélkül készül, valóban csekély a kalóriatartalma, viszont ... |
Tovbb... |
A legzsírosabb marhahús titka- Nem adott belõle, mert már félre volt téve valakinek. - Legalább lefotóztad? ... |
Tovbb... |
HátszíndarabA marhahússal ápolt kapcsolatom, mondhatni, új keletû. Gyerekkorom családi ebédei során többnyire a baromfi - és sertésállomány képviselõi ellen dúltak ádáz háborúk, késõbbi tanulmányaim során pedig a menzán nem került rib eye steak az asztalra. A párkák végül csak úgy szõtték fonalaikat, hogy keresztezõdtek útjaink, mármint a marháé és az enyém. Említett keresztezõdéshez egy éttermi ... |
Tovbb... |
Bécsiszelet sütõbenEgyszerû étel a bécsiszelet, de valahogy most úgy kivántam, hogy ne csöpögjön az olajtól. Eldöntöttem, hogy sütõpapíron fogom készíteni sütõben. Kicsit bizonytalan voltam, de ráakadtam Gabojsza receptjére és bevált! Bécsiszelet sütõben ... |
Tovbb... |
Teriyaki steakNagyon finom és nagyon gyors vacsora. A steak forróra hevített serpenyõben (pár csepp olívaolajjal meglocsolva) sült. A közepesen átsült változat nagyjából 5-5 percet vesz igénybe (de ez gyakorta a tûzhelytõl függ). Személy szerint ezt a rózsaszínre sütött (medium rare) változatot ... |
Tovbb... |
Zaftos sertésflekken roppanós salátávalMost már tényleg itt az ideje a sok rosszalkodós, édesség evés után, hogy ne csak beszéljek róla,de postoljak is valamit, ami legalább haloványan utal a tudatos étkezésre. Bár csokit enni is teljesen tudatosan eszem, és a tálcányi almás krémest sem a hipotalamuszom tüntette el...Szóval nem rosszalkodom ám egyfolytában. Nálam minden fogyókúráznak ... |
Tovbb... |
Borjú ragu olasz módra
Eljutottunk az e heti menü fõételéhez, ami, tudjátok ti azt...:-)
Imádom a borjú húst, nyersen a friss tej illatát, olyan könnyen puhul meg, olyan üde, olyan nyam-nyam.... A hozzá készült köret, pedig nemesen egyszerû, de mégis fenséges és bármihez jó, ha krumpli pürét készítenénk, dobjuk be ezt és máris ... |
Tovbb... |
Aszalt szilvás húsfalatokFincsi kaja, ez is benne van a márciusi Erdély Konyhában :) Aszalt szilvás húsfalatok Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Az olaszok vörösboros marhájaA stracotto az egyik legjobb befektetett munka - kivett végeredmény arányú étel. Kicsit kavargatom, hogy le ne kapjon az elején, óránként benézek a fedõ alá, ha kér még, adok neki egy kis vörösbort. Két ponton lehet piszkosul elhibázni, ócska hússal és olcsó borral. ... |
Tovbb... |
Marokkói gyömbéres-citromos báránycombMég mindig a londoni kulináris élmények hatása alatt vagyok, ezért a fagyaszóban lévõ utolsó bárányhúsból ezt a gyömbéres-citromos, enyhén pikáns sültet készítettem. Az eredeti recept a GoodFood márciusi számából származik. Van már itt a blogon egy másik marokkói bárány receptje is, mi mindkettõt nagyon ... |
Tovbb... |
Mangalicacomb Vadászné módraNem is tudják azok az emberek milyen szerencsés helyzetben vannak, akiknek családtagjuk vagy ismerõsük vadász. Az Erdélyi Konyha csapata találkozót tartott, amely az Ivói Honor Villában volt megtartva. Köszönet Albert Andrásnak, aki vendégül látott minket. 13 féle vadhúsos ételt készítettünk és kostólhattunk a házigazda jóvoltából. Két fõs csapatokba oszoltunk és ... |
Tovbb... |
Sertéspörkölt nokedlivel |
Tovbb... |
Tepsis hús, egyszerûen- Mondd, Erzsikém, a te lányod tud fõzni? - kérdezte barátnõjét Liza a piacon. A másik asszony bosszúsan legyintett. - Egy fenét! Idestova harminc, de vajas pirítóson, teán, nagy néha rántottán kívül soha nem csinált az semmit. Igyekeztem pedig megtanítani erre-arra, de mindig kitért elõle. - Minek fõzzek, anyukám? Olyan finomat, mint te, úgy sem tudnék! - mondja és ezzel a dolog le van véve a ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-rozmaringos báránycomb római tálban
Ünnepi étel, húsvétra való . Volt a fagyasztómban egy darab báránycomb, és mivel mindent feldolgozok ami még a fagyasztómban lapul, ezért erre is sor került. Ritkán eszünk bárányt, ezért jólesik, egyébként nem vagyok nagy bárányhús rajongó. Fokhagymás-rozmaringos báránycomb római tálban ... |
Tovbb... |
Julia Childdal a konyhában: Burgundi marhatokányKevés olyan gasztroblogger van, aki ezt a mára már kultikus ételnek számító fogást nem készítette el, így joggal mondhatom, sereghajtó vagyok már a ebben a témában :-). Hiszen ki ne vágyna rá, hogy néhány órát Julia Childdal töltsön együtt és fõzõcskézzenek ... |
Tovbb... |
Mangalica Vadászné módra |
Tovbb... |
Marhasteak tárkonyos mártássalNóri ma jelezte, hogy ideje valami komolyabbat is fõznöm, mert az elmúlt alkalmakkor csak rövid desszertre futotta. Így jutottam arra, hogy kipróbálom a steaksütés rejtelmeit. Innentõl hosszú böngészés kezdõdött, mert igazán jó magyar nyelvû receptet nem találtam, a külföldi oldalak pedig nem részletezték az ... |
Tovbb... |
Parmezános bordaHozzávalók (4 személyre): 4 szelet csontos rövidkaraj parmezán ... |
Tovbb... |
Töltött dagadó - húsvéti változat (liszt, kenyérmentes)Boldoggá tesz, hogy töltött dagadó receptjeim nagyon népszerûek. Bevallom, szerintem is nagyon finomak, szemrevalóak: |
Tovbb... |
MarhasültSzerintem nincs semmi, ami egy jó marhasülthöz fogható lenne. Nem is beszélve arról, hogy többféleképpen felhasználható. Melegen krumplival, zöldségekkel, a levével megöntözve remek ebéd vagy vacsora. Hidegen isteni szendvics készíthetõ belõle. Én most csak megkentem egy update császárzsemlét a levével, és paradicsomot tettem ... |
Tovbb... |
Camembert-el sütött sertésszeletekMikor elõször megláttam az interneten ezt a receptet, nagyon szimpatikus volt, alig vártam elkészíthessem. Azt hiszem erre az ételre lehet mondani, hogy megosztó: nekem nagyon-nagyon bejött ez az ízkombináció, Laci szerint pedig "csak" három csillagos volt az ötbõl. :) ... |
Tovbb... |
borda Dubarry módranagyon finom vacsora, amit most kipróbáltam. a receptet Virágh Erikának köszönöm innen. Annyiban különbözik az enyém, hogy a karfiol mellé brokkoli is került. |
Tovbb... |
Lassan sült báránylapockaPile,pecenje 6 km Sok éven át Bosznián keresztül vezetett az utunk a dalmát tengerpartra.Szegedrõl indulva kevesebb mint 600 km.Csakhogy mindez 12 órás utazást jelentett.Elsõ alkalommal még jól haladtunk.Aztán évrõl-évre egyre nagyobb volt a forgalom és egyre rosszabbak ... |
Tovbb... |
Sült bõrös császárEmlékszem a kezdetek kezdetén volt alkalom mikor csak rántott húst sütöttem és az is elõfordult, hogy tapasztalat hiányában a sült hús száraz és kemény lett. Azonban hamar ráéreztem a technikájára és manapság könnyedén sütök puha, omlós húsokat. Azt nem állítom, hogy a húsok szakértõje vagyok, sõt a disznó ... |
Tovbb... |
Füstölt húsos kolbászkrémmel töltött hústekercs 1 kg csont nélküli rövid karaj 15 dkg nyers, füstölt hús (comb, tarja) 10 dkg lángolt kolbász ... |
Tovbb... |
Rozsdás hús4Gyerek, a Fõzök-sütök-mosogatok blog írója még múlt év végén hirdetett egy játékot,a játék lényege,hogy egy kisorsolt bloggertõl kell választani egy kedvünkre való ételt,és azt el kell készíteni,bejegyzést készíteni róla.Nagyon megfeledkeztem a játékról egy pár napja jutott eszemben ,akkor is azért mert láttam másoknál,hogy az ... |
Tovbb... |
A sütõ felavatása 1. :-)És csoda történt, kb. két hét várakozást követõen, tegnap sikerült bekötni végre a gázt, és így az új tûzhelyünk is beüzemelésre került. Már elõre két hétre fel van írva, hogy mi mindent fogok sütni az új szerzeményünkben...:) Már nagyon vártam, és hát nem is kellett benne csalódnom! Szuper! ... |
Tovbb... |
Fokhagymás-tejes karaj kevés pepecselésselSzép hétfõt kedves kuktálkodni szeretõ Olvasóim! Egy kis kényszerpihenõ után kirobbanó frissességgel és millió-millió apró ötlettel árasztalak el benneteket. Sõt hamarosan felbukkan egy levélke is az oldalsávban. Rákattintva extrán hasznos és teljesen ingyenes, hetente megjelenõ hírlevélre iratkozhattok ... |
Tovbb... |
Sajtos, paprikás tarjaszeletek Aki a tarját szereti rossz ember nem lehet:) Hát nálunk mindenki oda van ezért a szaftos husiért. Most paprika csíkokkal és némi sajttal megpakolva készült. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Flamand marhatokányÉs ha volt múltkor ír kelkáposztás burgonyapüré, jöjjön hozzá a hús is.Ez az ízletes flamand marhatokány a remek "carbonnade" egyik változata karakteres magyar vörösborból. Nagyon szeretem készíteni, szinte a rosszullétig tele tudom magam enni belõle.Hagyma, sárgarépa, fehérrépa, marhalapocka, vörösbor és ... |
Tovbb... |
Köménymagos sertéscomb cserépedényben Ez volt a mai ebédünk. Nagyon szeretem ebben a csodatálban készült ételeket, ezért nem is értem miért, nem vettem elõ már ezer éve? Mivel délelõtt programunk volt, gondoltam elõkészítem, és mire hazajövünk, majdnem ehetünk is, mert minden ... |
Tovbb... |
Wellington szûzEgyenesen Illéskrisz konyhájából. Az ok pedig nem más, mint hogy részt vettem 4gyerek játékán, melynek lényege, hogy a neked sorsolt blogger receptjeibõl kell elkészíteni egy számodra ... |
Tovbb... |
Téli kemenceA mai napot a sütésnek szenteltem. Begyújtottam a kerti kemencét, nem kis erõfeszítés árán. Egy jókora bõrös karaj volt terítéken, amit már elõre bepácoltam, bevagdostam. A pác sóból, borsból, balzsamecetbõl, olajból, vöröshagymából, köménybõl, fokhagymából és egy kis borból állt. Elég jóképû volt már nyersen is, mellédobáltam némi ... |
Tovbb... |
Hétvégi receptajánló!!! Sertés szûzpecsenye Wellington módra.A hétvégi ebéd elkészítéséhez megint Michel Roux "tészta varázs" címû könyvébõl választottam ki a briós tészta kevésbé gazdag, sós változatát. Ez a tészta kiválóan alkalmas arra, hogy tölteléket, vagy húst süssünk benne. Mivel éppen volt itthon nagyon ... |
Tovbb... |
MarhaJó (a fõétel) |
Tovbb... |