Hétvégi receptajánló!!! Sertés szûzpecsenye Wellington módra.
sponsored links
A hétvégi ebéd elkészítéséhez megint Michel Roux "tészta varázs" címû könyvébõl választottam ki a briós tészta kevésbé gazdag, sós változatát. Ez a tészta kiválóan alkalmas arra, hogy tölteléket, vagy húst süssünk benne. Mivel éppen volt itthon nagyon szép sertésszûzpecsenye, így gondoltam a Wellington bélszínhez hasonlóan ebbe a tésztában sütöm meg. A tésztát a brióstésztához hasonlóan kell dagasztani, keleszteni, majd a hûtõbe pihentetni, így azt már tegnap este elõkészítettem. A szûzpecsenyét szintén elõkészítve, vagyis lehártyázva, sózva, borsozva, éjszakára a hûtõbe pihentettem. Reggel folytattam a gombás töltelék elkészítésével, majd pedig az összeállítással, és a sütéssel. Most sem kellet csalódnom a könyvben lévõ receptben, mert az utasításokat betartva, éppen azt a tésztát kaptam, amit vártam. A szépen megsült tészta, a fûszeres gomba, és a szaftos hús együttesébõl, párolt zöldséggel, egy nagyon finom ebédet tudtam feltálalni. Én kicsit rózsaszínre sütöttem a hús, de ez nem azt jelenti, hogy nyers maradt volna, sõt nagyon finom szaftos volt. Aki teljesen átsülve szeretné fogyasztani, annak pár perccel tovább kell sütnie. Az igazi Wellington persze bélszínbõl készül, de én nem vagyok híve a marhahúsnak, ezért készítettem sertésszûzpecsenyébõl, de akár csirke, vagy pulykamellbõl is készíthetünk hasonló finomságot.
Tészta hozzávalói:
130 ml langyos tej
6 g friss élesztõ
225 g liszt
5 g só
2 tojássárgája ...