Rozsdás hús
sponsored links
4Gyerek, a Fõzök-sütök-mosogatok blog írója még múlt év végén hirdetett egy játékot,a játék lényege,hogy egy kisorsolt bloggertõl kell választani egy kedvünkre való ételt,és azt el kell készíteni,bejegyzést készíteni róla.Nagyon megfeledkeztem a játékról egy pár napja jutott eszemben ,akkor is azért mert láttam másoknál,hogy az elkészített étel a játékra készült.Nekem Chef Vikitõl kellett elkészítenem egy ételt,a választás nem volt túl nehéz,mert rengeteg finomsággal örvendeztet meg minket a konyhájában,így könnyen találtam nekem valót,a rozsdás húst,ahogy Viki is írta olyan jó kis szaftos étel.A tarját megmostam megszárítottam,sóztam borsoztam,majd forró olajon hirtelen sütöttem,mind két oldalát kb 1-2 percig.A hagymát megpucoltam,vékony szeletekre felszeleteltem,majd a húsokat egy tepsibe raktam ,alá öntöttem vörösbort ,babérlevelet ,majd a tetejét megterítettem a hagymával,alufóliával szorosan letakartam,majd 180 fokon kb 1,5 óráig pároltam,1,5 óra után kiszedtem a húsokat, a hagymát botmixerrel picit átdolgoztam,de nem nagyon pépesre,majd egy evõkanál mustárral összekevertem,a húsokat vissza a szaftba,a sütõt feltekertem 200 fokra,és még 20 percig sütöttem alufólia nélkül,sült krumplival tálaltam.
Hozzávalók: ...