Sült bõrös császár
sponsored links
Emlékszem a kezdetek kezdetén volt alkalom mikor csak rántott húst sütöttem és az is elõfordult, hogy tapasztalat hiányában a sült hús száraz és kemény lett. Azonban hamar ráéreztem a technikájára és manapság könnyedén sütök puha, omlós húsokat. Azt nem állítom, hogy a húsok szakértõje vagyok, sõt a disznó különbözõ alkatrészeit a mai napig sem ismerem, a marháról már nem is beszélek. De azért próbálkozom, ilyen volt ez a bõrös császár is amit pár éve sütöttem elõször, és imádjuk, de csak hébe-hóba, mert kegyetlenül hizlaló! A másik lényeges pont, hogy nem kell mindig túlkomplikálni az ételeket, néha a kevesebb több, ebben az esetben is bõven elég volt ez a pár fûszer!
És ugye azt a csillogó vastag zsírréteget sem kapirgáljuk félre hanem megesszük, szépen, élvezettel. Nálam hidegen és friss ropogós kenyérrel a legnyerõbb.
És a tavaszról tett megérzésemrõl. Jó volt! Csodás napsütés volt ma is egész nap, sõt a védettebb teraszon még napozni is lehetett, persze nem bikiniben, de egy vastagabb pulóver bõven elég volt!
Hozzávalók
- bõrös császár szeletek, itt 8 szelet
- 1 nagy ek. házi ételízesítõ
- 5 gerezd fokhagyma ...