Borjú ragu olasz módra
sponsored links
Eljutottunk az e heti menü fõételéhez, ami, tudjátok ti azt...:-)
Imádom a borjú húst, nyersen a friss tej illatát, olyan könnyen puhul meg, olyan üde, olyan nyam-nyam.... A hozzá készült köret, pedig nemesen egyszerû, de mégis fenséges és bármihez jó, ha krumpli pürét készítenénk, dobjuk be ezt és máris változtattunk a hétvégi rántott hús, krumpli menün, ráadásul, így a gyerekekbe se kell tömködni, az egyébként egészséges zellert, hanem, maguktól eszik, sõt repetát is kérnek, ez tapasztalat!
Vagyis már mindenki rájött, hogy borjú ragu lesz zellerpürével, igaz?
Ez is egy könnyen, viszonylag gyorsan elkészíthetõ fogás, más, mint amit megszoktunk, szóval jóóó lesz..
Pár szót ejtenék a sült szószról is, nagyon fontos, bármilyen sült húshoz mennyei, nem olyan macerás, mint a barnaszósz és gyorsabb is, le tudjuk fagyasztani, bármikor elõvehetjük, gnocchi-hús párosítást is feldob, de a marhához, malackához passzol leginkább, nem javaslom a száraz húsokhoz, de egy rozéra sült kacsamell mellé is kitûnõ! Na, szót se többet, jöjjön a munka:
Guancetta di vitello
con passato di sedano / Vörösboros borjúragu zellerpürével
Hozzávalók (4 személy részére): ...