Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Húsételek
sponsored links
Sajttal töltött karajszeletA sertéskaraj sokak kedvenc húsrésze - a "rántott hús" többnyire automatikusan karajból készültet jelent - mások meg éppen nem nagyon szeretik, úgy tartják, hogy túl száraz, ugyanúgy, mint pl. a csirkemell. Én, ha néha karajt veszek, megpróbálom valami olyan módon csinálni, hogy mégse legyen száraz. Egyik jó módszer erre, ha valamivel ... |
Tovbb... |
Vörösboros marhaszeletEz a recept is a márciusi Kifõztükben jelent meg. Az étel nagyon-nagyon finom, az összes ujjunkat megnyaltuk utána:)) Hozzávalók 4-5 személyre ... |
Tovbb... |
Újhagymás szelet sajttal, salátaágyonA költözés okozta idõ- és energiahiány az egyszerû ételek elkészítésére ösztönzött. Már kora reggel a melósokat ügyeltem, este késõig takarítás stb. Nem lehet minden nap pizzát rendelni, úgyhogy kénytelenek voltunk gyors, kevés munkával járó ételeket készíteni, hogy másnapra legyen valami ebéd. Így született meg ez a szelet ... |
Tovbb... |
Fokhagymás rostélyosNagyon régi, hagyományos székely recept. Egyszerûen elkészíthetõ és nagyon finom! Hozzávalók:
|
Tovbb... |
Báránytokány puliszkávalEgy kicsit hanyagoltam a blog írást a napokban, itt volt a Nõvérem egy pár napig, ezért, igyekeztünk kihasználni, minden percet. Természetesen, próbáltam, az itthon megszokott ételeket készíteni, amit biztos Németországban nem eszik, így készült ez a báránytokány is. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Vadított szûz illatos répávalA konyhában használt vadnövények igazi hónapja az április. Lesétáltunk Rögzõdbe, szedtünk csalánt, salátaboglárkát,még egy kis turbolya is volt, ezekbõl akartam valami finomat összehozni. A múltkor nézem a TV Paprikán egy részta Jemie 30 perces kajáiból, illetve a legutolsó Magyar Konyhában van egy ... |
Tovbb... |
Chilis sajtos sertéscombMajdnem ugyanaz. De mégsem, tényleg nem sokban tér el, de azért érdemel még egy bejegyzést mégis, mert azóta is nagy kedvenc és nem csak az én konyhámban;) A köret a szokásos recepttel készült krokett volt. Chilis sajtos sertéscomb ... |
Tovbb... |
Dagadó zöldbabbal töltveHozzávalók: 80 dkg dagadó (hasalja), 20 dkg zöldbab (lehet mirelit is), néhány csík sárgarépa(1 kisebb), 1 kanál csípõs paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, darált bors, só, zsír a ... |
Tovbb... |
Szûzérme gombapaprikássalEgy kis lemaradásban vagyok, mert a bejegyzést még húsvétkor kellett volna megírni, de ez nem jött össze. A recept - a tojáskrémhez hasonlóan - a Kifõztük magazin húsvéti számából van. Az eredeti recept szerint szegfûgombát kellene használni az ételhez, de azt nem sikerült beszerezni (meg nem is akartunk), így egyszerû csiperkét ... |
Tovbb... |
Tekercselt sertéscombAz egyik kedves kommentelõm megállapította,hogy biztos nagyon elfoglalt lehetek, mert már vasárnap óta nem posztoltam? Így van, és az elkövetkezendõ 1-2 hét még biztosan ilyen lesz. Elnézést kérek tõletek, amiért nem tudok most olyan aktívan részt venni itt, mint szeretnék. Azonban van egy olyan jó ... |
Tovbb... |
Marhapörkölt gombávalHozzávalók: 0,5 kg marhahús 25 dkg gomba 2 nagy fej hagyma ... |
Tovbb... |
HENTES TOKÁNYPénteken hazafelé a munkából, valami szaftos-ragus ételt gondoltam ki vacsorára, ami hamar elkészül és nem kell vele sokat pepecselni. Vettem gyorsan egy félkilónyi "dióját", gombát és füstölt sonkát, és máris neki is álltam. Mivel kuktában fõztem meg, fél óra alatt készen is voltam vele. Nagyon finom pikáns ... |
Tovbb... |
Sertésszelet gorgonzolamártásbanAki szereti a gorgonzolát ételekben, annak biztos ízlik egy ilyen fogás, nekem legalábbis nagyon ízlett. Sertésszelet gorgonzolamártásban Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Tejben sült paprikás hússzeletMég tavaly valamikor vendégségben voltunk,és ott kóstoltuk ezt a húst.El is kértem a receptet,és azóta többször el is készítettem.Nagyon gyorsan elkészül és laktató.Salátával nagyon finom. hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Krumpliba rántott hús, avagy tócsis hús...vagy tócsnis, lapcsánkás, cicegés, stb (egyéb nevek még itt, hihetetlen, mennyiféleképpen hívják). A Blogkóstoló apropójaként készült ez az étel. Még mielõtt kisorsoltam volna a blogokat, eldöntöttem, hogy akárkit kapok (persze, ha nem speciális blog), NEM édeset fogok tõle készíteni, hiszen a blog már roskadásig tele van ... |
Tovbb... |
Tûzdelt rozmaringos báránycombA tûzdelt rozmaringos báránycomb a Kifõztük áprilisi számában jelent meg, amelyben sok ételötlettel készültünk a húsvétra. Természetesen ezek az ételek máskor is elkészíthetõek, így az alábbi bárárnycomb is (nem kell jövõ húsvétig várni:). Köretként balzsamecetes zöldbabot és egyszerû, isteni pirított burgonyát ajánlok, amely ... |
Tovbb... |
Zöldhagymás-darált hússal töltött karajHozzávalók: 70 dkg csontnélküli karaj, 15-20 dkg darált hús, 1 csokor zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, fél szelet kenyér, só, bors, pirospaprika, olaj. ... |
Tovbb... |
Wellington bélszín1815 június 18-án Wellington herceg gyõzelmet aratott Napóleon felett Waterloo-nál. A legenda szerint a gyõztes csata utáni ünnepi vacsorára alkotta a szakácsa a Wellington bélszínt. Ha igaz, ha nem, az biztos, hogy a Wellington bélszín nagyon finom, és nagyon látványos étel, és egyáltalán ... |
Tovbb... |
Petrezselymes sajttal töltött sertésszûzHozzávalók: 2 db kisebb szûzpecsenye, 20 dkg mozzarella vagy trappista sajt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dkg vaj, 2 kanál tejföl, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj ... |
Tovbb... |
Töltött dagadóAki esetleg nem szereti a bárányhúst annak tökéletes helyettesítõ lehet egy ilyen fogás. Töltött dagadó Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Karaj sajtbundában |
Tovbb... |
Osso - csont, buco - lyukNa ez jól indult, a kiszemelt borjúcsülköt kettévágva szabályosan "kifolyt" belõle a velõ. Inkább emlékeztetett valami vörös kocsonyára, mint csontvelõre. Hentes barátunk így már hajnali kilenckor egy kisebb presztízsveszteséget könyvelhetett el, de aztán ügyesen javított, négy, nemkicsi szelet ... |
Tovbb... |
Fokhagymás pecsenye sült burgonyával5-6 szelet csont nélkül tarja 4-5 gerezd fokhagyma só, bors, csipetnyi pirospaprika ... |
Tovbb... |
Báránysült paprikás krumplivalEz a finom báránysült húsvétkor került nálunk az asztalra. Igaz csak édesanyám, a menyecském és én ettünk belõle, mert egyik gyermekem sem szereti a bárányhúst. Emiatt jó számomra a húsvét, mert ennek ürügyén mindig készítek bárányos ételeket és ilyenkor van, akivel elfogyasztani. Így történt idén is, a gyermekeim ették a csirkecombot, mi pedig ... |
Tovbb... |
Töltött dagadóÖtlet Nemvagyokmesterszakacstól , köszönöm,nagyon finom lett. Hozzávalók a dagadóhoz: 1,5 kg bõrös dagadó, 3 cikk fokhagyma, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál mustár, só, bors, õrölt paprika a töltelékhez: 25 dkg sonka, 4 fõtt tojás, 2 nyers tojás, 4 szál zöldhagyma, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 5 dkg ... |
Tovbb... |
Sonkás-tormás karajtekercsMég mindig a húsvéti maradék álcázása jegyében! Ebben az ételben például szépen el lehet bújtatni az esetlegesen megunt fõtt sonkát és a tormát! Ahogy a tojással töltött csirkemellnél, itt is mûködött a kétféle sütési technika, páratlanul omlós, szaftos ... |
Tovbb... |
Gombával töltött dagadóMég húsvétra készítettem, de egész évben gyakori fogás nálunk. Leginkább melegében fogyasztjuk, de szeretem az olyan húsételeket, amelyek másnap, hidegen is ízletes fogásként tálalhatók. Fõleg a nagy nyári kánikulában az egyik kedvenc fogásom, akkor jól kifagyasztva, édes paradicsommal, zamatos paprikával, zsenge ... |
Tovbb... |
Vörösboros marharagu a sütõbõlRitkán készítek marhát, nekem nem is igazán hiányzik, csak a párom van oda érte. Az igaz, hogy ez most annyira finom lett, omlós hús, illatos aromás szaft. Naívan azt gondoltam, hogy ebbõl még maradni fog másnapra is, hát tévedtem. Sütöttem hozzá egy friss kenyeret is, mert azzal az ... |
Tovbb... |
Töltött húsRengeteg töltöttet készítettem már eddig, de csak csirkét, egészben, vagy csak a csirkecombokat. Pedig szeretjük a töltött dagadót is, de soha nem csináltam. Na ezen a húsvéton sorra ... |
Tovbb... |
MARHAPÖRKÖLTFinom omlós húsú marhafalatok.... hmmmm... igen ez a mi jó öreg marhapörköltünk. Megoszlanak a vélemények, valaki azt mondja kell bele paradicsom és/vagy paprika, valaki szentül meg van gyõzõdve róla, hogy nem, semmiféleképpen sem kell bele. Az "igazi" körettel kapcsolatosan is vannak "táborok": nokedli, fõtt burgonya, stb... Nálunk ... |
Tovbb... |
Zöldhagymás báránycombHozzávalók: 1 báránycomb, 10 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna, 5 szál újhagyma és 5 szál fokhagyma zöldjükkel együtt, só,bors, õrölt pirospaprika, 3 dl bárányhúsleves, 3 evõkanál olaj A báránycombot megmossuk és megtisztítjuk a hártyáitól. Bedörzsöljük sóval, borssal, õrölt ... |
Tovbb... |
Tejfölös-burgonyás sült hús (maradék húsból)Elõfordul és nem csak nagyobb ünnepek után, hogy marad sült-, fõtt- vagy rántott hús. Nem sok kedvünk van pl. a másnapos rántott szelethez és a másnapos sült burgonyához úgy, hogy csak felmelegítjük. Én most azt találtam ki, hogy a maradék karika burgonyát leraktam egy kizsírozott kis méretû tepsibe, ráraktam a rántott ... |
Tovbb... |
Töltött bárányNagymamám töltött báránya a húsvét fénypontja nálunk. Mindig valamit újít, tökéletesít rajta. Minden évben azt hisszük, hogy ez a legfinomabb, aztán kiderül, hogy egy év múlva fölülmúlja önmagát. :) Töltött bárány ... |
Tovbb... |
Töltött bárányMi mást is készíthettünk volna húsvétra mint bárányhúsból valami finomságot mégpedig töltött bárányt. Ez az elsõ próbálkozásunk és igen finomra is sikeredett. A tányéron a "végeredmény " látható de kezdem elõlrõl ha netán jövõre valaki kedvet kapna hozzá akkor az elkészítési tapasztalataink a segítségére válljanak. Az elkészítésben több oldal is segítségünkre volt ... |
Tovbb... |
Pörkölt diós panírozott mangalica szûzpecsenye, pürégolyókkal, ribizlilekvárral
A. kolléganõm ötlete volt, hogy pörkölt dióval készítsek rántott húst. Hát nem bántam meg, nekem nagyon ízlett, pedig régebben egyáltalán nem élveztem a diót az ételben. Úgy látszik az én ízlésem is folyamatosan változik . Pörkölt diós panírozott mangalica ... |
Tovbb... |
Töltött dagadóEz az étel az idei húsvéti menü része volt, szerintem - és a kóstolók véleménye szerint is - igen jól sikerült, így bekerül a családi recepttárba, még az is lehet, hogy nem csak húsvétkor:) Egyszerû, gyors és finom! Citromhabnál leltem az alapreceptet, nagy köszönet neki érte, bár szokás szerint a vége kicsit ... |
Tovbb... |