Töltött hús
sponsored links
Rengeteg töltöttet készítettem már eddig, de csak csirkét, egészben, vagy csak a csirkecombokat.
Pedig szeretjük a töltött dagadót is, de soha nem csináltam.
Na ezen a húsvéton sorra került.
Többfelé nézelõdtem, ahány ház annyiféle töltött hús, természetesen Duende receptje volt az irányadó megint.
Emlékszem régen a menzákon is adták, és fogadásokon, bemutatókon, ahol hidegtálakon is felkínálták ezt, no meg a kolbásszal töltött karajt, hajszálvékonyra szeletelve - nem is tudom, hogy lehetett annyira vékonyra - csak egyet tudok, semmi, de semmi íze nem volt egyiknek sem.
Soha nem is rajongtam egyikért sem.
Ez viszont amit most én csináltam és mint látható a képeken, vastagra szelve, nagyon finom lett, fûszeres és szaftos.
Finom kis hús ez a dagadó.
1 db jó nagy dagadó, amit elfelejtettem felszúratni, sõt én sem tudom, mert kilyukad itt-ott, akárhogy igyekszem, tehát úgy döntöttem, hogy teljesen felvágom és lapjára kihajtom
1 db zsömle áztatva
8 db fõtt tojás, a tojásszeletelõvel kétszeresen ...