Sajttal töltött karajszelet
sponsored links
A sertéskaraj sokak kedvenc húsrésze - a "rántott hús" többnyire automatikusan karajból készültet jelent - mások meg éppen nem nagyon szeretik, úgy tartják, hogy túl száraz, ugyanúgy, mint pl. a csirkemell. Én, ha néha karajt veszek, megpróbálom valami olyan módon csinálni, hogy mégse legyen száraz. Egyik jó módszer erre, ha valamivel megtöltöm. Most egészen egyszerûen csak sajtra esett a választásom, különösen, hogy volt egy kis darab, már száradásnak indult maradék Tilsiti sajt.
A húst már elõzõleg fölszeleteltem, a szélérõl a vastagabb inas részt levágtam, a pici zsírosat bevagdostam. Hat vékony szelet volt, nem klopfoltam, csak icipicit megsóztam.
A kb. 10 dkg sajtot durvára megreszeltem. Mégis valamivel ízesíteni akartam, és mivel éppen a víkendházban voltunk, a kertben levágtam egy csokor snidlinget - már nagyon szépen megnõtt - felaprítva a sajthoz kevertem. Ezt szétosztottam a hússzeletekre.
A sajtos hússzeleteket amennyire tudtam, szorosan föltekertem, majd egy-egy szelet ...