MARHAPÖRKÖLT
sponsored links
Finom omlós húsú marhafalatok.... hmmmm... igen ez a mi jó öreg marhapörköltünk. Megoszlanak a vélemények, valaki azt mondja kell bele paradicsom és/vagy paprika, valaki szentül meg van gyõzõdve róla, hogy nem, semmiféleképpen sem kell bele.
Az "igazi" körettel kapcsolatosan is vannak "táborok": nokedli, fõtt burgonya, stb... Nálunk általában a köret hozzá vagy tk lisztbõl készült nokedli, vagy a mostanában felfedezett kukoricalisztbõl készült nokedli.
Ezt a pörkölt receptet használhatjuk a gulyáslevesünkhöz alapként is! A jó pörkölt titka, hogy nem szabad hirtelen sok folyadékot hozzáadni, és nem szabad magas lángon fõzni. Inkább sûrû lében kell, hogy párolódjanak a marhahúskockák (a fõzési idõ 1,5-2 óra).
HOZZÁVALÓK
220 gramm húsos szalonna
2-3 ek olaj
50 g vöröshagyma,
1 db paradicsom ...