Vadított szûz illatos répával
sponsored links
A konyhában használt vadnövények igazi hónapja az április. Lesétáltunk Rögzõdbe, szedtünk csalánt, salátaboglárkát,még egy kis turbolya is volt, ezekbõl akartam valami finomat összehozni.
A múltkor nézem a TV Paprikán egy részta Jemie 30 perces kajáiból, illetve a legutolsó Magyar Konyhában van egy csalánnal töltött báránygerinc. Az ezek nyomán született ötletekbõl raktam össze a vasárnapi ebédet. Annak ellenére nagy sikert volt ez itthon, hogy az eredeti ételek gazdája közül egy sem ismert volna rá a kreációjára.
Jemie angol marhasültet sütött, mázas répát készített hozzá yorksire pudinggal,gombás szósszal és mindenféle zöldekbõl készített salátával.
Nos,a yorksire pudingot és a szószt kihagytam, mert még igencsak korlátozottan vagyok cselekvõképes, meg nem is kell a tészta az ételtársítás szerint a húshoz. Arról nem is beszélve, hogy a csalántöltelék is képbe került, és így még egy köret teljesen felesleges lett volna. A marhahús helyett egy sertésszûz pecsenyével kezdtem tervezni. A Magyar Konyha 4. számának címlapétele adta az ötletet ahhoz, hogy csalántöltelékkel készítsem a húst.
A répát, amit a hús mellé készítettem, nem nevezném mázas répának, mert az egy létezõ, adott módon készített étel, amit ...