Wellington bélszín
sponsored links
1815 június 18-án Wellington herceg gyõzelmet aratott Napóleon felett Waterloo-nál. A legenda szerint a gyõztes csata utáni ünnepi vacsorára alkotta a szakácsa a Wellington bélszínt.
Ha igaz, ha nem, az biztos, hogy a Wellington bélszín nagyon finom, és nagyon látványos étel, és egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni.
Sokan voltunk, ezért egy egész bélszínt vettem, és két leveles tésztát, mert egybe nem fért bele. A másodikból maradt egy darab, azt megsütöttem kis pogácsáknak.
A receptet Gordon Ramsay tv mûsorából vettem, de felhasználtam Vesta receptjét is.
Az unokám nem szereti a gombát, azt kérte, hogy neki gomba nélkül készítsem el, ezért kitaláltuk, a gesztenyés Wellingtont.
Hozzávalók:
1 kg bélszín
40 dkg gomba
só, bors, olívaolaj,mustár
8 szelet pármai sonka
2 csomag kelt leveles tészta ...