Osso - csont, buco - lyuk

2012-04-16

sponsored links

 

Na ez jól indult, a kiszemelt borjúcsülköt kettévágva szabályosan "kifolyt" belõle a velõ. Inkább emlékeztetett valami vörös kocsonyára, mint csontvelõre. Hentes barátunk így már hajnali kilenckor egy kisebb presztízsveszteséget könyvelhetett el, de aztán ügyesen javított, négy, nemkicsi szelet marhalábszárral.

Egyébként is az az üzletpolitikája hogy nem baj, nézünk valamit helyette. - Nyilván, ha nem nézne pénzt se kapna. Ügyes. 
Szóval a lyukas csont kérdését ezzel le is tudtuk, nem nagyon problémáztunk tovább azon, hogy ez most épp nem borjú, hanem már marha. Arra meg, hogy eredetileg ennek se volt sok köze a paradicsomhoz csak utólag akadtam rá, de majd ha egyszer megint lesz hozzá kedvem és a borjú se "folyik el" elõlem, lehet bepróbálom a fehér változatot is.
Szóval most ez piros lett, de nagyon.
 Az olasz paradicsomos raguktól amúgy se tudok nagyon elszakadni, valószínû azért mert egyszerûek mint az egyszeregy. Néhány alapvetõ megfontolás van csak, aztán mindenki azt rak bele amit akar.
 Sofrito. Ez ugye kell mindig, lehetõleg mindenbõl ugyanannyi. Szóval egy rész hagyma, egy rész zeller, egy rész répa. Lehetõleg minél tovább süssük a zöldségeket, de úgy, hogy ne barnuljanak meg közben. Így nyerhetjük ki belõlük a legtöbb ízt.
 Bor. Ha tehetem mindig teszek bele, de ezt is az elején, hogy legyen esélye elpárologni az alkoholnak. Az hogy milyen legyen az a bor, abba most annyira nem mennék bele, úgyis mindenki jobban tudja.  Én személy szerint azt az elvet követem, hogy olyat választok, amit meg is innék mellé (meg is iszok rendszerint).
 Hús. Ez lényegében tökmindegy, fõztem már marhával, sertéssel, csirkével, darálva vagy egyben, mindegyik jó lett. Friss legyen lehetõleg. 
 Tipp a végére. Ebbe például most mi is belefutottunk. Ha sikerült gyengébb minõségû paradicsomot vennünk, vagy esetleg úgy ítéljük meg, hogy túl savanyú a mártás, egy kis tej, tejszín, vaj, vagy balzsamecet hozzáadásával javíthatunk rajta.
 
Kellbele:
4 szelet marhalábszár, csonttal,
4 közepes fej vöröshagyma, felaprítva,
6 gerezd fokhagyma, felaprítva ...

Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2012/04/16/osso_bucco

sponsored links

Keres?s