Töltött dagadó
sponsored links
Ez az étel az idei húsvéti menü része volt, szerintem - és a kóstolók véleménye szerint is - igen jól sikerült, így bekerül a családi recepttárba, még az is lehet, hogy nem csak húsvétkor:) Egyszerû, gyors és finom!
Citromhabnál leltem az alapreceptet, nagy köszönet neki érte, bár szokás szerint a vége kicsit más lett. Megmondom õszintén, nem tudok nagyon pontos receptet írni, mert egyrészt három különbözõ nagyságú dagadót kaptam, másrészt a zsemle helyett nekem összevágott kenyérdarabok voltak itthon, azt használtam fel. Tej nem volt otthon, így maradt a szokásos vízben áztatás, de én ha nagy ritkán tejben áztatom a kenyeret, akkor sem szoktam nagy különbséget észrevenni. Mindig szoktam nyers tojást is tenni a töltelékekbe, ebbe is belekerült. Nem sikerült pont annyi tölteléket készíteni, mint amennyire szükség volt, de nagy sikere volt a maradékából készített "pogácsáknak", amiket a hús mellé tettem a tepsibe, mikor levettem a tetejérõl a fóliát.
A hentest a vásárláskor megkértem, hogy szúrja fel a dagadót. Neki biztos kézzel és tuti éles késsel pár másodperc volt ez a mûvelet, nekem biztos több lett volna; nem hiszem, hogy ne tennék ezt meg bárkinek, szerintem kár lenne vele küzdeni.
Hozzávalók a töltelékhez (kb. 1 kg-os dagadóhoz)
3 szikkadt zsemle vagy ennek megfelelõ kenyér
10 dkg gyulai kenõmájas
2-3 fõtt tojás
fél csokor aprított petrezselyemzöld
majoránna ...