Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Fõétel
sponsored links
Hasábburgonya helyett karalábé a hústekercs melléVilágéletemben szerettem a karalábét - sokáig kizárólag nyersen. Középiskolás koromban volt az iskolánknak egy nyári tábora, amit én - és még sokan mások - nagyon szerettem. Ott magunk gazdálkodtunk, mindent megtettünk, hogy a lehetõ legolcsóbban szerezzük be az alapanyagokat. Például elmentünk a közeli tsz-be (van, aki még tudja, mi az?) borsót, karalábét, krumplit ... | ||
Tovbb... | ||
Mai ebédünk: Zöldborsós csirkeleves, sertéspörkölt pirított tarhonyával és fõtt krumplival
Mai ebédünkhöz a zöldborsós csirkelevest még tegnap megfõztem, mert a szülinapi sültek maradékához elegendõ volt egy leves "kiegészítés". A levest gyorsfõzõ fedõvel fõztem, szokásos módon és jelzések után 8 percig, közben megfõztem másik edényben az eperszalag tésztát és a gõz kiengedése után a leveshez öntöttem. Isteni volt ... | ||
Tovbb... | ||
Zöldborsóleves és Mascarponés spagettiA zöldborsólevesre nagyon ráálltam az utóbbi napokban és nagyon vártam a hétvégét, hogy végre megfõzzem. Sokat hezitáltam, hogy csirkeaprólékkal, vagy csak simán készítsem, mindkét módon szeretem. Azután az elsõ verziót választottam és mondhatom, kivételesen finom levest sikerült fõznöm.:) ... | ||
Tovbb... | ||
Spárgaleves, rakott krumpliA rakott krumpli egy olyan étel, amely bármikor jöhet. Akár hidegen is. Nagyon szeretem. Volt még a hûtõben spárga, szerettem volna mind felhasználni, nehogy megfásodjon, második fogásnak pedig elképzeltem, hogy gyorsan összedobok egy rakott krumplit. Már amennyire egy rakott krumplit lehet "gyorsan összedobni", de az évek során sikerült ... | ||
Tovbb... | ||
Mángoldos citromos bulgur posírozott tojássalA cím hosszúságához képest egy igen egyszerû fogásról van szó. Gyors ebédnek ettem, de akinek kevés ez ebédre, annak ajánlom vacsorára :) Már többször készítettem posírozott tojást, vagy más néven buggyantott tojást, de eddig igazán sose sikerült ... | ||
Tovbb... | ||
Minek nevezzelekValamikor réges-régen, ha végig néztünk egy étlapot, finomnál is finomabb fogásokkal találkozhattunk; persze csak akkor, ha név alapján bevállaltuk. Természetesen aki bátor volt az megkérdezte a pincértõl, hogy ... | ||
Tovbb... | ||
Taco csirkével és babbal
Még a mexikói napsárga kukoricaleveshez készült egy rendes mexikói fõétel is: egy jó kis Taco gazdagon. A Lidl-ben kaptam taco shell-t, azaz kukorica lisztbõl készült elõsütött félbehajtott lepényt. ... | ||
Tovbb... | ||
Omlós borjúbélszín és grillezett kecskesajt falatok mediterrán salátaágyon - a Szega Foods kreatív receptversenyreNincs sok idõm mostanában, de a Szega Foods receptverseny kiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal. Olyan összetevõk felhasználásával hirdettek receptversenyt, ami felhívás volt keringõre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerû ételeket készítsek, melyeket a nagyszerû alapanyagok emelnek ... | ||
Tovbb... | ||
Komótosan rozéra sült borjúbélszín érmék grillezett kecskesajttal, színes paprikarõzsével, vargányás burgonya krémpürével - a Szega Foods kreatív receptversenyreOlyan összetevõk felhasználásával hirdettek receptversenyt, ami felhívás volt keringõre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerû ételeket készítsek, melyeket a nagyszerû alapanyagok emelnek ... | ||
Tovbb... | ||
Lencseragu sült oldalassalRégóta barátkozom a gondolattal, hogy a mi hagyományos pörköltünk helyett kipróbáljam az angol raguk alapjául szolgáló zöldségekkel elkészíteni az ételeket. Ha jól emlékszem a hagyma, sárgarépa és zellerszár mindég benne ... | ||
Tovbb... | ||
Hétvégi receptajánló!!! Párizsi szelet fokhagymával és petrezselyemzölddel ízesítve. .Megint elérkezett a hétvége, méghozzá most a Pünkösdi ünnepeknek köszönhetõen, hosszú hétvége következik. Csodálatos az idõ, és reméljük ez így is marad. Gondolom mindenki szívesen tölti az egész napot kint a friss levegõn. Ilyenkor aki csak teheti, kint a szabadban készíti el az ebédet is. Ehhez szeretnék most ajánlani, néhány bográcsban készült ... | ||
Tovbb... | ||
Mediterrán csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével - a Szega Foods kreatív receptversenyreNincs sok idõm mostanában, de a Szega Foods receptversenykiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal. Olyan összetevõk felhasználásával hirdettek receptversenyt, ami felhívás volt keringõre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerû ételeket készítsek, melyeket a nagyszerû alapanyagok emelnek ... | ||
Tovbb... | ||
Hús, spárga, de legfõképpen hajdina...Javában tart a spárgaszezon! Tavaly sokfélét készítettünk, sokat ettünk, majd minden nap volt egy spárgás étel, nem mindent tettünk közzé, de egy pár meg is található az oldalon. Idén feltétlenül kevesebbet szerettem volna, viszont olyat, ami újdonságot hoz a konyhánkba, és Ti is szívesen olvastok ... | ||
Tovbb... | ||
AjándékÁÁÁ A tegnapi nap, az aztán, megint olyan volt, hogy jobb nem is beszélni róla. Úgyhogy nem is mondok semmit, inkább leírom röviden. Mindezt csak azért, hogy egy kicsit sajnáljatok, mert az jól esik. Jól esik mint tegnap az esõ, ráadásul egész nap. Nekem meg egy csomó elintéznivalóm volt, és egy kis mûszakot is ledolgoztam. A napot cipõfûzõ ... | ||
Tovbb... | ||
Menü az OVCS2 döntõjére5 hétnyi izgalmas játék után, ami alatt ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb menüket láthattunk összesen 23 gasztrobloggertõl, elérkezett a döntõ hete. Még mindig hihetetlen számomra, hogy én is bejutottam a legjobb 5 közé, köszönöm mindenkinek, aki az Autumn által szervezett Online Vacsoracsata 2 második hetében mellettem tette le a ... | ||
Tovbb... | ||
Eddig csak Itália ontottaEddig csak Itália ontotta a polentát, de mára már, szerencsére az egész világon népszerûvé vált ez a pompás kis étel. Az én drága Mamikám is régóta készíti az olaszok eme klasszikus remekmûvét; egyszerûbben, csak sós vízzel, egy kanál zsírral, pirított hagymával és tejföllel tálalva. Ja! és õ még "maradi módon" kukoricakásának nevezi. Sajnos nálunk az ... | ||
Tovbb... | ||
Paleolit napi menü 211. nap | ||
Tovbb... | ||
Lisztmentesen írtaA lisztérzékeny embereknek nagyon fontos, hogy az élelmiszerek címkéit alaposan átböngésszék és az összetevõk ismeretében döntsön arról, hogy elhiszi-e az élelmiszer gluténmentességét, vagy sem. Sajnos én eléggé szkeptikus vagyok és sajnos feltételezem, hogy a címkék nem a valóságot tartalmazzák, ennek ellenére mindent elolvasok. Mivel a címkék jelentõs ... | ||
Tovbb... | ||
Zöldborsós-paradicsomos csirkeraguEgy korábbi Nõk lapja konyhás recept alapján készült ez az étel. Ott sertéshúsból van, de csirkével is finom. Kicsit több ízesítõt használtam, mint ahogy a recept írja. Nekem ízlett. Úgyhogy bekerült a "Mit együnk? Tippek, ötletek" füzetbe. Így, ha nem tudom eldönteni, hogy mit együnk, - gyakran van ilyen - csak belelapozok a füzetbe... És felteszem, akkor is ... | ||
Tovbb... | ||
Kacsamell sült zöldséges quinoávalA quinoá mostanában nagy divat, tele vannak vele a magazinok és ódákat zengenek róla, milyen egészséges és tápláló, ugyanakkor alacsony kalóriatartalmú. Én sokáig ellenálltam, nem különösebben érdekelt egy újabb agyon hype-olt divatos alapanyag, de kb. úgy egy éve kipróbáltam és azóta nagy híve lettem ennek a kellemesen enyhén ... | ||
Tovbb... | ||
SAJTKRÉMES CSIRKÉVEL TÖLTÖTT PALACSINTA, SÓSKÁVALSóskamártás-burgonya-fõtt tojás...Ez már nagyon unalmas. Ugyan nagyon finom, mert kiskorom óta imádom a sóskát, sosem volt gond, a többiekkel ellentétben, ha ez volt a menzán ebédre... Érdekes, aznap, mikor sóskamártás volt a suliban, akkor olyan üres volt mindig az ebédlõ...Ismerõs? Persze ezt megint csak én ettem, és a ... | ||
Tovbb... | ||
Szûzérme zellerpestoval és rókagombás crostinivelA március és június közötti idöszak hozza az elsö szezont, az elsö gombászati csúcsidöt. Igaz, mi nem szedjük, csak esszük... Ez a kép és recept még tavalyról fennakadt a hálón, valahogy elmaradt a posztolása. Most bepótolom az elmaradást, elökészülve a gombászó idöszakra... | ||
Tovbb... | ||
nincs címA rizs nagyon finom eledel. Mi nagyon szeretjük, hetente egyszer szerepelni szokott az étlapunkon. Meg lehet enni édesen és sósan, hússal vagy gombával, de önmagában is nagyon laktató. Fokhagymás - gombás csirkemell rizskörettel ... | ||
Tovbb... | ||
Kelkáposzta-fõzelék fasírttalHozzávalók és elkészítése: mivel már szerepel blogomban a fõzeléket megtaláljátok itt. a fasírtott pedig itt. | ||
Tovbb... | ||
ReceptversenyA Tartsd a szintet receptversenyt hirdetett a facebook oldalán, melyre ezeket a recepteket küldtem, Kérlek, ha tetszik a recept, ide kattintva lákoljátok. | ||
Tovbb... | ||
Sóban sült csirke salátával és epres túrótorta - diabetikus receptversenyreEgyáltalán nem gondoltam volna, hogy valaha is részt veszek egy receptversenyen, fõleg nem, hogy egy diabetikus receptversenyen. Mégis így alakult, és egyáltalán nem bánom. :) Itt lehet szavazni rám, kérlek, ha tényleg tetszik, tégyétek meg. Elõre is köszönöm azoknak, akik ... | ||
Tovbb... | ||
Sertés pörkölt nokedlivelVolt egy jókora darab hús a fagyasztóban, de sajnos a cimke lemaradt róla. Fagyott állapotban nem nagyon tudtam megállapítani, hogy vajon mi is lehet, comb ? - lapocka ? - esetleg más ? - csülök ? - mert hogy bõr is volt rajta. Amikor kiolvadt fény derült a cimkézetlen darabra. Ez egy tényleg jókora darab bõrös lapocka volt. Olyan jó másfél ... | ||
Tovbb... | ||
"FRD-menü" - ahogy mi képzeljükMint bizonyára már olvastátok, a Culinaricum is csatlakozott az idén május 19-én megrendezendõ Food Revolution Day-hez. Nagyon fontos dologról van itt szó, mellyel teljes mértékben azonosulni tudunk. Már az oldal elindulásakor azt tûztük ki célul, hogy ráirányítsuk a figyelmet az egészséges, változatos táplálkozásra, a hungarikumokra. Azt szeretnénk ... | ||
Tovbb... | ||
Sörben sült, bacon-be tekert spárga csirkemájjalEgy nagyon könnyû tavaszi receptet hoztam, tényleg hamar megvan, bár igaz ami igaz, ez bizony frissen a legfinomabb. Hozzávalók: egy csomag zöld spárga ... | ||
Tovbb... | ||
Az én FRD-menümBeszámoltam már a napokban Jamie Oliver FRD programjáról, most pedig a menüajánlómat hoztam arra az esetre, ha valaki tanácstalan lenne. Mivel elég nehéz volt kiválasztanom, a blogon felsorakozó - és a témának megfelelõ - csupán 3 ételt, ezért dupla ... | ||
Tovbb... | ||
Paradicsomos húspuding...farfalle tésztával és paradicsomszósszal. Hozzávalók: fél kg darált sertéshús 548 Ft ... | ||
Tovbb... | ||
Lilla kedvence...:)Nekiálltam a tanulós idõszakomnak, és ha ezt a félévet is kipipálom június végére akkor már csak az utolsó évem lesz hátra...:) Bár a vizsgáim száma kevesebb mint az elõzõ félévben volt, vagy mint a következõ félévben lesz, mégis nekem ez tûnik a legnehezebbnek...:) Még jó, hogy dolgoznom nem kell mellettea vizsgaidõszak teljes hosszában, mert így ... | ||
Tovbb... | ||
Rizskrokettek kapros besamellel és füstölt kolbásszal Most egy másik növényre váltok, a friss kaporra. Saláták, levesek és szószok kitûnõ ízesítõje, az ordás palacsinta elhagyhatatlan hozzávalója. Kapros besamell Hozzávalók: ... | ||
Tovbb... | ||
Almával sült pecsenye márványsajt-mártássalUtálom a márványsajtot. Imádom a márványsajt-mártást. Ellentmondás? Nem hinném. Volt egy barátnõm, aki ki nem állhatta a paradicsomot. Meg a halat. De élt-halt a paradicsomos halért. Érdemes a nemszeretem ételeket is másfajta variációban megkóstolni: a feldolgozás, a fûszerezés, a kombináció valami teljesen ... | ||
Tovbb... | ||
Káposztás zsömle és...Sütõben sütött zsömlék káposztával és csirkemájjal töltve, némi tojásos keverékkel leöntve...Isteni finom! Kiscsaládom körében nagy sikert aratott az íze és a tálalása miatt is. Bátran ajánlom kipróbálásra:) Hozzávalók 5 fõre: ... | ||
Tovbb... | ||
Food Revolution Vacsora - menü és forgatókönyv ajánlóNagyon színpatikus kezdeményezés érkezett el hazánkba is Juditnak köszönhetõen, aki lelkesedésével és kitartásával igyekszik megismertetni széles körben ennek a mozgalomnak a lényegét. "2012. május 19-én kerül elõször megrendezésre a Food Revolution Day, amit a Jamie Oliver Alapítvány azzal a céllal hozott létre, hogy inspirálja és ismeretekkel lássa el az embereket annak érdekében, hogy azok a világ minden táján ... | ||
Tovbb... | ||