Mai ebédünk: Zöldborsós csirkeleves, sertéspörkölt pirított tarhonyával és fõtt krumplival
sponsored links
Mai ebédünkhöz a zöldborsós csirkelevest még tegnap megfõztem, mert a szülinapi sültek maradékához elegendõ volt egy leves "kiegészítés". A levest gyorsfõzõ fedõvel fõztem, szokásos módon és jelzések után 8 percig, közben megfõztem másik edényben az eperszalag tésztát és a gõz kiengedése után a leveshez öntöttem. Isteni volt tegnap is és ma is!
Volt még a hûtõben egy tepsire való oldalas, azt is betettem megsülni, míg fõtt az ebéd. Ezt az adagot most szintén Legkisebbikem Barátnõjétõl kapott fûszerekkel szórtam meg. Jó lesz hideg sültnek, vagy fõzelék feltétnek a hét elején.
Utána a pörköltnek való sertés lapockát zsírtalanítottam és vágtam kb. azonos méretû darabokra. Mire a zsíros és egyéb nem tetszõ részeket leszedtem róla, már csak 2,1 kg maradt belõle, de inkább kevesebb legyen, mint nagyon zsíros (a sült oldalas elég zsíros fogás úgyis).
Hozzávalók: 2,4 kg sertés lapocka, kevés olaj, 3 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db paradicsom, 1/2-3/4 csípõs zöldpaprika, kávéskanálnyi õrölt kömény, 4 fehér kanál ...