Hús, spárga, de legfõképpen hajdina...
sponsored links
Javában tart a spárgaszezon! Tavaly sokfélét készítettünk, sokat ettünk, majd minden nap volt egy spárgás étel, nem mindent tettünk közzé, de egy pár meg is található az oldalon. Idén feltétlenül kevesebbet szerettem volna, viszont olyat, ami újdonságot hoz a konyhánkba, és Ti is szívesen olvastok róla.
Én idén a sertéskaraj, a zöldspárga, tejszín és a hajdina közösségében kerestem az újdonságot. Számunkra legkülönlegesebb kétségtelenül a hajdina volt, mely most került elõször konyhánkra. Ezt az õsi gabonát hívják még kruppának, pohánkának, tatárkának, tönkõnek, haricskának. Ázsiából származik, arrafelé mindenhol elterjedt, különösen a nomád népeknél lett népszerû. Hazánkba a kora középkor táján került, egyesek szerint a tatár hódítókkal, mások szerint már honfoglaló õseink által. Igen magas a szénhidrát-tartalma, sok benne a keményítõ, a rost, és sokféle vitamint is hordoz (B, E, P, stb.).
Hozzávalók (2 fõre):
4 szelet sertéskaraj,
30 dkg zöldspárga,
25 dkg hajdina ...