Mediterrán csirkemell steak grillezett koktélparadicsommal, burgonya krémpürével - a Szega Foods kreatív receptversenyre
sponsored links
Nincs sok idõm mostanában, de a Szega Foods receptversenykiírása annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem, élek az alkalommal.
Olyan összetevõk felhasználásával hirdettek receptversenyt, ami felhívás volt keringõre. Szinte sugallta, hogy letisztult, egyszerû ételeket készítsek, melyeket a nagyszerû alapanyagok emelnek piedesztálra.
Az alábbi alapanyagokat választottam a Szega Foods nagyszerû termékkínálatából:
- mozzarella di bufala DOP - bivalymozzarella
- grillbors
- szerecsendió
- citromos olívaolaj
- Chardonnay borecet
Nem akartam túlzottan hosszú címet, de most élek a kiegészítéssel. A grillezett koktélparadicsomhoz összedobtam egy remek bazsalikom vinaigrettet, illetve a burgonya krémpürét ez esetben olívaolajjal készítettem a mediterrán csirkemell mellé. A mediterrán csirkemell steak pedig szárított paradicsommorzsával, pármai sonka és bivalymozzarella takarásában.
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db fél csirkemell - egyenként 15-8 dkg-osak
8 db szárított paradicsom - fûszeres olívaolajban pácolt
4 szelet pármai sonka ...