Taco csirkével és babbal
sponsored links
Még a mexikói napsárga kukoricaleveshez készült egy rendes mexikói fõétel is: egy jó kis Taco gazdagon.
A Lidl-ben kaptam taco shell-t, azaz kukorica lisztbõl készült elõsütött félbehajtott lepényt.
A kukorica vagy búza lisztbõl készült lepények alapja tortilla, de formája és felhasználása szerint különbözõ neveket kaptak:Amikor a lepény kukoricalisztbõl készült , kisebb lapocska, megtöltik és félbe hajtják az a Taco.Amikor a lepény nagy nagyobb, megtöltik és feltekerik, majd mind a két végét behajtják, akkor Burrito.Amikor a lepényt megtöltik, majd feltekerik és forró zsiradékban kisütik, akkor Enchilada.Amikor két lepény közé tölteléket és/vagy sajtot (ezen vitatkoznak a téma szakértõi) raknak, majd serpenyõben vagy tepsiben átsütik, az a Quesadilla.Amikor a lepényt olajban vagy szárazon kisütik, majd rétegezve ...