Minek nevezzelek
sponsored links
Valamikor réges-régen, ha végig néztünk egy étlapot, finomnál is finomabb fogásokkal találkozhattunk; persze csak akkor, ha név alapján bevállaltuk. Természetesen aki bátor volt az megkérdezte a pincértõl, hogy konkrétan mi is az a Fõnök kedvence vagy némán átugrott a rántott húshoz, abban nem lehet nagyot csalódni. Igaz ami igaz, találkoztam olyan elnevezéssel is, hogy:
Falun hizlalt sertés legjava, mosolygós gyöngymorzsában,
(naná,hogy rántott szûzérmek, tehát rántott hús)
szabadon választott körítéssel.
Engedjétek meg, hogy néhányat meg említsek a teljesség igénye nélkül:
Fõnök-, fõszakács-, séf-, vendéglõs-, stb. kedvence, (és ez mindenhol mást takar)
az étterem nevéhez igazodva:
matrózok-, csikósok-, betyárok-, halászok-, vadászok... kedvence,
... ahogy mi csináljuk, ... ahogy mi szeretjük, ... ahogy felénk ...