Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Levesek
sponsored links
Hideg currys cukkini krémlevesHozzávalók : |
Tovbb... |
Fahéjas amarettós hideg õszibarack levesHogy bírjátok ezt a nagy meleget? Részemrõl ennyi elég volt belõle, jöhetne már a sima 30 fokos nyár. Hogy lehet átvészelni az ezt az extrém meleget? Például ilyen fõzés nélküli hideg levessel. Bár én tegnap anyukám zöldbab levesét is hidegen ettem. Nem is kíván nagyon mást az ember enni. Csak valami könnyût, valami ... |
Tovbb... |
GyümölcslevesHozzávalók: 1/2 kg meggy, kevés citromhéj, mk. fahéj, sz.sz. cukor, csipetnyi só,1 kis doboz tejföl, 2 ek. liszt. Elkészítése: A meggyet a száráról leszedtem alaposan megmostam . Fazékba tettem vízzel felöntöttem hogy jól ellepje , pici sót, a fahéjat és kis darabka citromhéjat tettem hozzá. Mikor már kezdett fõni akkor a ... |
Tovbb... |
Hideg gyümölcsleves barackkal sûrítveNem szeretek panaszkodni, de most egy kicsit fogok. Most eltekintek
attól, hogy a nagy melegre panaszkodjak, és inkább arról panaszkodom,
milyen pofátlan árakon árulják a Lehelen a gyümölcsöt. Drága, de
legalább silány. Hetek óta akármennyit kõröztem az árusok között,
elkerülve azokat, akik már a 6 év alatt átvertek, nehezen ... |
Tovbb... |
Sültpaprika krémlevesHozzávalók: 6-7 paprika, 2 evõkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, csipetnyi gyömbér, 1 teáskanál római kömény, 1 teáskanál cukor, 6 dl víz, 1,5 dl joghurt, 4-5 evõkanál tejszín, só, fehér bors. Elkészítése: ... |
Tovbb... |
Salmorejo - a jeges levesA nyári melegre való tekintettel együnk valami fõzést nem is igénylõ jéghideg levest. Az elkészítése ráadásul látszólag egyszerû, de azért picit meg kell érte küzdeni. Jéghideg leveseket leginkább lenn délen esznek az emberek, vagyis hát a spanyolok. A salmorejo (ejtsd: “salmoréhó”, vö. “lumbáhó”) egy nagy közös családba tartozik a másik híres zöldségalapú, fõzést nem igénylõ ... |
Tovbb... |
Gazpacho olasz módraA címben lehetne némi irónia, ha tegnap az olaszok küldték volna a spanyolokat a levesbe, de sajnos épp fordítva történt. Nagyobbik fiam késõ délutántól squadra azzurra mezben várta a nagy meccset... majd kettõnullnál elküldtük aludni. Azt hiszem, egy világ omlott össze benne, mert Balotelli nem ontotta a gólokat. Mellesleg hihetetlennek tartom, hogy 6 évesen képes 2x45 percet csüngeni a TV-n, ... |
Tovbb... |
Céklás gazpachoA II. Andalúz receptverseny zárásaként rendezett fõzõkurzuson mutatta be Enrique a cékla salmorejo receptet, ami a klasszikus salmorejo (hideg paradicsom krémleves) céklával turbózott változata. Azt már ott és akkor tudtuk, hogy ez a finomság beépül a kedvenc leveseink közé. Forró nyári napokon ... |
Tovbb... |
Sültburgonya-krémleves szarvasgombávalAlexandre Dumas szerint "a szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretni valóbbá teszi". Gasztronómiai különlegesség, aminek az íze talán semmihez sem hasonlítható. Olyan, mintha "illatot ennénk, de az illat amit a nyelvünkkel érzékelünk mégsem ugyanaz, mint amit elõtte a gombán ... |
Tovbb... |
Kapros uborkaleves hidegenKifejezetten nyári nagy melegekben kínál felüdülést. Az uborka és a kapor frissességét a joghurt teszi lágyan krémessé. A cukor és a citrom finoman kiemeli és összeköti az ízeket, a lazac pedig kis ellensúlyt biztosít. Kissé darabos leves, ám aki krémesebben szeretné fogyasztani, hagyja kicsit tovább sózódni az uborkát. Ilyenkor ... |
Tovbb... |
Tegnap végre eszembe jutott,hogy elkészítsem mára és holnapra a gyümölcslevest. Így kellõen összeérnek az ízek és kellõen hideg lesz a leves. Másodiknak rántott hekket készítettem, hozzá petrezselymes burgonyát és finom ... |
Tovbb... |
ParadicsomlevesNagyon szeretjük ezt a levest (is), így nyáron persze frissbõl készítem. Hogy mi kerül bele, azon mindig változtatok, hol csipetkét, hol száraztésztát fõzök bele, most rizzsel dúsítottam. Mediterrán jellegû lesz, ha friss bazsalikommal, oregánóval fûszerezzük, sõt, már mentával is ... |
Tovbb... |
Óriás fehérbab levesEz a leves készíthetõ tûzhelyen, vagy bográcsban, télen, vagy nyáron, mindenhogy és mindenkor finom. Az ilyen jellegû levesekben kiválóan felhasználható a fagyasztóban gyûjtött paprikacsuma, (levesenként 2-4 db). Mi is ez a praktika? Ha bármilyen ételhez friss paprikát használunk, mindig lemagozzuk a csumáját és egy külön ... |
Tovbb... |
Borscs kovászos céklávalEcetes céklával korábban és még ma is gyakran üldözni lehet engem. Számomra az ecetek többsége túlságosan erõteljes és maróan savas. Emiatt nem is kedvelem az ecetben eltett zöldségek többségét, valamint csak nagyon kevés fajta ecetet használok. Némelyik ecetbõl ugyanis nem lóg ki a kellemetlen maró sav, ezek viszont sajnos igen ritkák. Szerencsére a cékla ecet nélkül is savanyítható. A cékla ... |
Tovbb... |
Dalmát eperlevesBár szegény horvátok hamar kiestek a focivébén, szereplésük egy szempontból engem is gondolkodásra késztetett: milyen horvát ételeket ismerek? Nem a csevapcsicsára meg a sült tintahalra gondolok, amit folyamatosan eszem a nyaralások során, hanem valami igazán jellegzetes, nemzeti ételre. A kutatás még folyik, és az idén jobban a tavernák mélyére nézek, ha ... |
Tovbb... |
BARACK KRÉMLEVES HIDEGENFeltettem fõni 50 dkg puha sárgabarackot másfél liter vízben, teatojásba tettem 6-7 szem szegfûszeget, 2 csillagánizst, egy rúd fahéjt, egy citrom lecsíkozott héját, pár szem feketeborst és beleszórtam egy csipet sót és 5 kanál barnacukrot. Puhulásig, 5 percig fõztem, majd behabartam egy kanál étkezési keményítõbõl és 5 kanál tejfölbõl kevert ... |
Tovbb... |
Gazpacho - hideg spanyol paradicsomlevesJön a meleg, igyunk levest! Van már a blogon egy, meg egy másik, ez meg az eddigi legjobb. Csak akkor lett volna ennél is jobb, ha már érik a kertben a paradicsom. Nem is tudom, hogy a kovászos uborka-zeller-krémleves - jön az ... |
Tovbb... |
Karalábéleves húsgombóccal |
Tovbb... |
Zöldség alaplé házilagHármas fokozatba léptem. Lassan igazi gasztrobloggerré válok, csak a képeim nem valók még mindig semmire, ennyi év után se :) Merthogy ugye az egyes fokozat, a maggi kocka. A kettes az alnatura ökobio leveskockája. A hármas, amikor az ember lánya házilag készíti az alaplét. Annyira még nem vagyok elvetemült, hogy fagyasszam is, kell a hely a kisded gyümölcseinek a ... |
Tovbb... |
Mézes alma levesHihetetlenül nem is emlékszem, mikor fõztem- ettem finom almalevest. Régen gyerekkorunkban sokszor volt ez a leves, nagyon szerettem a hideg gyümölcsleveseket. Mostanában leszoktam róluk, de múlt héten meglátva a szép nagy almákat eszembe jutott, ezért ez az év biztos gazdag lesz ... |
Tovbb... |
Meggy-krémleves.Nyáron a friss gyümölcsökbõl sokszor készítek krémlevest, majd jól lehûtve tálalom a forró kánikulában. A napokban több blogban is összefutottam a meggylevessel, és bizony én is kedvet kaptam hozzá. Így aztán nem is várakoztam vele tovább, gyorsan el is készítettem. Valóban gyorsan, mert nem tartott tovább röpke fél ... |
Tovbb... |
Ribizli krémlevesÓvodából hazafele jövet betértünk a piacra, ahol Bence kiszemelt magának egy doboz ribizlit. Annyira belekapaszkodott, hogy meg kellett neki venni. Miután itthon a gyerekek jollaktak belõle, a maradékból krémlevest készítettem. 40 dkg tisztított ribizlit ... |
Tovbb... |
Eperkrémleves túrógaluskával |
Tovbb... |
Karalábéleves húsgombóccalA blogomon már szerepel egy Karalábéleves recept, egy hús nélküli változat, ami a mi családunkban hagyományos. A húsgombóccal készült karalábélevest a Párom édesanyjától tanultam, õ mindig így készíti. Mindkét változat nagyon finom. ... |
Tovbb... |
Bodzakrém-levesA Budai Gourmet Fesztiválon mesterszakács séfünk ezzel a levessel kényeztette vendégeinket: Hozzávalók: 14 fej bodza virág 30 dkg cukor ... |
Tovbb... |
Sopa de tomate mexicana/Mexikói paradicsomlevesMint korábban ígértem, jön a mexikói paradicsomleves. Ezt készítik melegen is, de én a hideg - fõzés nélküli - változatot választottam. Vidékenként eltérõ módon készítik. Íme az én variációm: Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Kaporleves, a különlegesA kaporleves az élesztõpástétomhoz hasonlóan a háborús évek egyik gyakran fõzött étele volt, hiszen nem sok alapanyagot igényelt: egy marék kaprot, némi hagymát, pirospaprikát, sót, lisztet, és ha a háziasszony gyakorlott volt, és megfelelõ arányban használta a hozzávalókat, remek, sûrû, tápláló levest tehetett ... |
Tovbb... |
Idei zöldbablevesImádom a friss, zsenge zöldbabot. A roppanósságát. Levesnek, fõzeléknek, rakottan, köretnek a haragoszöld ceruzababot, mindenhogyan. Még télen is fagyasztva, pedig a frisshez képest fényévekkel rosszabb, vizesebb. ... |
Tovbb... |
Burgonya krémleves sajttalTudom, tudom, nem éppen egy nyári leves, sõt. DE! Ahányszor megkérdezem a férjemet, hogy mit fõzzek, mindig az a válasz, hogy rám bízza, azt eszik, amit fõzök. Most viszont, csodák csodája, így válaszolt: krumplilevest. Kicsit meglepõdtem az egyszerû válaszon, de sikerként könyveltem el, hogy végre normális választ ... |
Tovbb... |
Minestrone már megintA minestronét nem tudjuk megunni. Minden alkalommal más és más, ma éppen kelkáposztával és cukkinivel készült. Ami állandó, az a farfelle tészta, a fokhagyma, a paradicsom és a bazsalikom. Készülünk a bikini szezonra, mi lányok és ez a könnyû leves pont kedvez a fogyókúránknak. Leves ebédre, vacsorára ... |
Tovbb... |
MEGGYLEVES/MEGGYKRÉMLEVES + esti séta :)A kertünkben beérett a meggy is, így most meggyes receptekkel jövök. :) Ez a kellemes színû meggyleves nem csak nagyon finom, de hidegen frissítõ hatású is, felüdülést ad a melegben, és ha úgy vesszük: egy jó kis desszert. :) ... |
Tovbb... |
Bodzás-citromos almakrémlevesNo ez egy jó kis hûsítõ leves így nyáron. Hiszed vagy sem, az almakrémleves az egy leves. Könnyû ám kisiklani egy-két huncut név mellett, úgyhogy jobb az ilyesmit elõre tisztázni. Szerencsére karakteres színe és kontúrjai vannak, így egészen jól fotózható:) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
ZöldborsólevesMég kapható a piacon friss borsó.Idén még nem jutottam oda,hogy levest készítsek belõle.Ma ez is megtörtént. Az én levesem kicsit más...Ugyanis a legtöbb helyen kerül bele rántás,vagy valamilyen sûrítés.Nálam nem.Mint ahogy semmibe nem teszek rántást így a borsóleves is mentes ettõl.Egyedüli lisztes dolog benne a ... |
Tovbb... |
Fehérboros cuccini-zöldspárga krémleves reszelt sajttalHozzávalók: |
Tovbb... |
Hideg, citromos joghurtleves(Szórakozik velem a blogger, harmadszorra teszem közzé ezt a posztot, és közben eltûntek a megjegyzések is...) Ilyen melegben nincs is frissítõbb, mint egy jól behûtött joghurtleves, különösen ha az citrommal készül. A nyári családi összejöveteleinken az egyik rendszeresen elõforduló fogás. Pillanatok alatt ... |
Tovbb... |
Hideg citromos almaleves kókusztejjel fõzés nélkülÁrnyékban 35 fok...napon nem is mértem...nincs jobb egy hideg gyümölcslevesnél.A legjobb ha be se kell kapcsolni a fõzõlapot... A leves nem tartalmaz lisztet.Önmagával sûrítettem. GMO ,paleo,cukormentes. ... |
Tovbb... |