Hideg gyümölcsleves barackkal sûrítve

2012-07-03

sponsored links



Nem szeretek panaszkodni, de most egy kicsit fogok. Most eltekintek attól, hogy a nagy melegre panaszkodjak, és inkább arról panaszkodom, milyen pofátlan árakon árulják a Lehelen a gyümölcsöt. Drága, de legalább silány. Hetek óta akármennyit kõröztem az árusok között, elkerülve azokat, akik már a 6 év alatt átvertek, nehezen találtam ár/érték arányban megfelelõ gyümölcsöt. Nyeltem egyet, és bevásároltam, mert a gyümölcsnek most van szezonja, most kell enni. De komolyan elgondolkoztam azon, hogy egyáltalán vegyek-e?
Lehet sírni a fagykárról, meg a sok esõrõl meg a szárazságról, de akkor fõzzön belõle lekvárt, meg szörpöt, vagy pálinkát és adja el úgy. Persze ez biztos nem ilyen egyszerû, de továbbra sem értem, miért kell 1200 Ft-ért penészes, összeesett málnákat, meg fonnyadozó, ropogósnak hirdetett cseresznyét árulni. És mégis megveszik. Tudom, nem kell a Lehelen vásárolni, mehetek máshova is. Hát azt hiszem, fogok is...
Na de vissza a leveshez.
Sosem hittem el, hogy a meggy édes is lehet. Most belefutottam. Olyan finomat sikerült vennem, ami már-már aszalt meggyre emlékeztetõ aromájú. (Megjegyzem, ez volt az a hely, ahol még nem csalódtam az árusban.) E mellé jött egy kis kajszi, õszi és cseresznye. Mivel a kajszi nagyon kásás, ám annál ízetlenebb volt, arra gondoltam pont jó lesz a levest besûríteni. A gyümölcslevesek nálam általában ugyanazzal az alappal készülnek, csak a gyümölcs változik a szezonnak megfelelõen.
Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... kataspajza.blogspot.com/2012/07/hideg...

sponsored links

Keres?s