Fahéjas amarettós hideg õszibarack leves
sponsored links
Hogy bírjátok ezt a nagy meleget? Részemrõl ennyi elég volt belõle, jöhetne már a sima 30 fokos nyár. Hogy lehet átvészelni az ezt az extrém meleget? Például ilyen fõzés nélküli hideg levessel. Bár én tegnap anyukám zöldbab levesét is hidegen ettem. Nem is kíván nagyon mást az ember enni. Csak valami könnyût, valami hûset.
A leves alapját a tavaly készített amarettós gyümölcsleves adta. Ezúttal csak õszibarack került bele. A múlt héten õszibarack-cseresznye-málna hármassal készült, de így csak barackkal még annál is finomabb. Lédús, édes fehér lapos barackot kaptam a zöldségesnél, abból készült.
Hozzávalók:
2 dl friss tejszín, 3 dl teljes tej, 2 evõkanál méz, õrölt fahéj ízlés szerint, 2 evõkanál amaretto likõr (ha kisgyerekek is esznek belõle, ezt elhagyhatjuk, úgy is nagyon finom lesz)
6-8 db ...