Alexandre Dumas szerint "a szarvasgomba a hölgyeket gyengédebbé, a férfiakat szeretni valóbbá teszi". Gasztronómiai különlegesség, aminek az íze talán semmihez sem hasonlítható. Olyan, mintha "illatot ennénk, de az illat amit a nyelvünkkel érzékelünk mégsem ugyanaz, mint amit elõtte a gombán éreztünk. (forrás: Wikipedia)
Azt gondolom, jobban nem is lehetne jellemezni a szarvasgombát, mely egy hétköznapi ételbõl is különleges finomságot varázsol. Itt egy példa rá, az egyszerû krumplikrémleves. Kettõs csavar van benne, egyrészt a szarvasgomba "kaviár", másrészt pedig, hogy sült krumpliból készült. De kanyarodjunk vissza a szarvasgombára és arra, hogy hogy került a levesbe :).
Pár hete kaptam egy nagyon kedves levelet a Gurmand.hu csapatától, amelyben felajánlották kipróbálásra pár terméküket. Bevallom, nagyon örültem az ajánlatnak, mivel szeretek kísérletezni különleges alapanyagokkal de azt gondoltam, hogy a szarvasgomba nem az én pénztárcámhoz való. Az elsõ dolgom az volt, hogy megnézzem a cég honlapját, amely ...