Meggy-krémleves.
sponsored links
Nyáron a friss gyümölcsökbõl sokszor készítek krémlevest, majd jól lehûtve tálalom a forró kánikulában. A napokban több blogban is összefutottam a meggylevessel, és bizony én is kedvet kaptam hozzá. Így aztán nem is várakoztam vele tovább, gyorsan el is készítettem. Valóban gyorsan, mert nem tartott tovább röpke fél óránál, majd irány a hûtõszekrény, hogy kellõen lehûljön fogyasztás elõtt. Melegnek már most is elég meleg van ahhoz, hogy igencsak jólesett elkanalazgatni ezt frissítõ krémlevest. Mivel az idõjósok szerint, megint igazi kánikulának nézünk elébe, így az elkövetkezendõ napokban nálunk biztosan a gyümölcsleveseké lesz a fõszerep. Mindenkinek ajánlani tudom a "hideg málnakrémlevest" a "sárgadinnye krémlevest" az "epres-szedres krémlevest" az "õszibarack krémlevest" az "Amarettos málnakrémlevest" vagy éppen a "sárgadinnye krémlevest mandulás habgaluskával". Mindegyik nagyon finom, és igazán frissítõ egy kánikulai napon.
Hozzávalók:
50 dkg meggy
8 dl víz
cukor (v. édesítõszer)
4-5 db szegfûszeg ...