Navigáció
FÔoldal
KategĂłriĂĄk
2014 Ăsszes
2013 Ăsszes
2012 Ăsszes
2011 Ăsszes
2010 Ăsszes
Linkcsere
Ăj blog ajĂĄnlĂĄsa
Levesek
sponsored links
CukkinikrĂ©mleves sajtgaluskĂĄvalGyors bejelentkezés, hogy ma se maradjunk étel nélkĂŒl. HĂĄtha valaki épp azon töri a fejét, hogy mit is kezdjen az otthon talĂĄlhatĂł cukkinijével. Most idegen tollakkal ékeskedem, ugyanis apu fĂ”zte, mĂĄr sokadszorra. Nagy kedvencĂŒnk, és ... |
Tovább... |
NyĂĄrvĂ©gi csodaleves: almĂĄs cĂ©klaleves bodzabogyĂłvalTényleg csodaleves lett, az Ăze, a szĂne, az illata is csodĂĄs, akĂĄr a gyönyörĂ», meleg, zöldségben-gyĂŒmölcsben bĂ”velkedĂ” nyĂĄrutĂł szimbĂłluma is lehetne. Teljesen véletlen kreĂĄciĂł, volt itthon pĂĄr friss cékla, alma annyi van a kertben, hogy alig gyĂ”zzĂŒk feldolgozni, a bodzĂĄt viszont egy hirtelen ötlettĂ”l vezérelve tettem bele. A céklakrémleves ... |
Tovább... |
KrĂ©mes almalevesGyorsan és könnyen elkészĂthetĂ” ebéd:-). HozzĂĄvalĂłk: 4 db közepes méretĂ» alma, 2 dl tej, 4-5 db szegfĂ»seg, szĂĄrĂtott menta, 1 fél csomag vanĂliĂĄs puding, 2 kanĂĄl cukor, 1 csomag vanĂliĂĄs cukor. ElkészĂtése: az almĂĄkat megmostam, meghĂĄntotta majd kis kocka darabkĂĄkra vĂĄgtam és kb. 2 liter vĂzbe fĂ”ni tettem a szegfĂ»szeggel és a cukorral egyĂŒtt. Mikor mĂĄr forrt a vĂz akkor a pudingot tejjel ... |
Tovább... |
PalĂłclevesNyĂĄron a levesevés sokaknĂĄl kimerĂŒl a hideg gyĂŒmölcslevesek kortyolgatĂĄsĂĄban. Pedig levesekben is igenis van olyan tipikus nyĂĄri! Ilyen ez a hĂres levesĂŒnk is : a palĂłcleves. PalĂłcnak nem palĂłc, de a legnagyobb palĂłc: MikszĂĄth KĂĄlmĂĄn tiszteletére készĂtette Gundel. Hogy miért pont bĂĄrĂĄny ... |
Tovább... |
KĂ©tszĂnĂ» gyĂŒmölcskrĂ©m-levesHozzĂĄvalĂłk 4 személyre: 1-1 8 dl-es barack és meggykompĂłt, 2 dl tejszĂnhab, fahéj. ElkészĂtése: A gyĂŒmölcsöket kĂŒlön-kĂŒlön leturmixoljuk 1-1 dl tejszĂnhabbal, majd annyi levet öntĂŒnk utĂĄna, hogy kellemes krémleves ĂĄllagot kapjunk. Egy kelyhet a kezĂŒnkbe véve féloldalt tartva kanalazzunk ... |
Tovább... |
A nyĂĄr legjobb leveseVillĂĄnyban jĂĄrtunk. Kamilla a Syngenta növényvédĂ”s rendezvényén vett részt, én meg sofĂ”rködtem-nézelĂ”dtem-kĂłstolgattam (ételt, a félreértések elkerĂŒlése végett). Gere Attila borhotelének és a hĂrek szerint kivĂĄlĂł Crocus éttermének szomszédsĂĄgĂĄban Ășj, lĂĄtvĂĄnyos ... |
Tovább... |
Hideg céklaleves |
Tovább... |
paleolit napi menĂŒ 310. nap |
Tovább... |
Magyaros gombĂłclevesHozzĂĄvalĂłk: 5 dkg. fĂŒstĂ”lt kolbĂĄsz, 2 db krumpli, 1 db vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, pirospaprika, Ă”röltbors, sĂł, ételĂzesĂtĂ”, 1 db tojĂĄs, majoranna, petrezselyemzöld, 1-2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, kevés olaj. ElkészĂtése: A krumplit megpucoltam felkockĂĄztam és feltettem fĂ”ni a ... |
Tovább... |
Tejfölös galambleves rizzselMaradjunk még a leveseknél. PĂĄrom kapott az egyik ismerĂ”sĂŒnktĂ”l két kis galambfiĂłkĂĄt (konyhakészen), Ăgy galambleves fĂ”zésre adtam a fejem. Sosem készĂtettem még galambot, de emlékszem, hogy régen AnyukĂĄm nagyon finom tejfölös leveseket készĂtett belĂ”le. ... |
Tovább... |
KaralĂĄbĂ© veloutĂ©, petrezselyem habbalA gödöllĂ”i piacon harsogĂłan friss, gyönyörĂ» karalĂĄbékat vettĂŒnk, ami mellé Ăzben és szĂnben is nagyon jĂłl tĂĄrsult a petrezselyemzöld. LĂĄtvĂĄnynak sem utolsĂł a két szĂn markĂĄns kontrasztja, de az Ăz kombinĂĄciĂł ezt is felĂŒlmĂșlta (mint ahogy a vĂĄrakozĂĄsainkat is). A tejszĂn és a hĂ”kezelés kellemesen selymessé lĂĄgyĂtotta, az egyébként markĂĄnsabb ĂzĂ» zöldségeket és ... |
Tovább... |
Ăszibarack krĂ©mlevesHozzĂĄvalĂłk: 4 db Ă”szibarack, 2 dl tejföl, 3 evĂ”kanĂĄl cukor, 1 evĂ”kanĂĄl méz, 1 evĂ”kanĂĄl vanĂliĂĄs pudingpor, fél rĂșd vanĂlia; a tĂșrĂłgombĂłchoz: 25 dkg tehéntĂșrĂł, 1 evĂ”kanĂĄl méz, 1-2 evĂ”kanĂĄl baracklekvĂĄr, 4 dkg ... |
Tovább... |
Paradicsom krĂ©mleves magyarosanMég mindig paradicsom... És nem azért magyaros, mert a turmixolĂĄs miatt fehér hab képzĂ”dött a piros levesen, ami a zöld fĂ»szerekkel a mi szĂneinket adja. Azért magyaros, hogy megkĂŒlönböztessem olaszos és spanyolos tĂĄrsaitĂłl. Tulajdonképpen ez a hagyomĂĄnyos (menzai) paradicsomleves hideg vĂĄltozata. Egy kis zellerrel, mert ... |
Tovább... |
BorsĂłleves egyszerĂ»en Ă©s finoman - Anya receptjeEz az egyik kedvenc levesĂŒnk a tesĂłmmal gyerekkorom Ăłta. AnyukĂĄm nem nagyon szokott fĂ”zni, de a borsĂłlevese az nagyon finom és gyakran is készĂŒl. Roppant egyszerĂ» zöldséges levesrĂ”l van szĂł, abszolĂșt kezdĂ”knek valĂł recept. Ideje volt mĂĄr leĂrnom, hogy én is el tudjam készĂteni, ha szeretném. Sajnos nem tĂșl ... |
Tovább... |
Szilvaleves joghurttalEzt sem kell tĂșlbonyolĂtani. Elég ha némi fĂ»szerrel és vĂzzel összeforraljuk a szilvĂĄt, mixeljĂŒk, és beleteszĂŒnk egy kanĂĄl joghurtot. Gyakorlatilag ennyi a recept. Ugye menni fog? AmĂg fĂ” a szilva elmesélem a zsibbadt hentest. PĂĄr hete történt, a nyĂĄr legmeredekebben ... |
Tovább... |
Grillezett paradicsomlevesHozzĂĄvalĂłk (4 személyre): - 1,2 kg paradicsom - 4 db nagy kĂĄpia paprika - 1 db közepes cukkini ... |
Tovább... |
EperkrĂ©mleves tĂșrĂłgaluskĂĄvalAzt hiszem ezt a levest inkĂĄbb a 40 fokos elegben kellene ajĂĄnlanom, de szerintem érdemes megjegyezni, mert még Ăgy nyĂĄr vége felé is, talĂĄn lesz bĂ”ven alkalmunk kiprĂłbĂĄlni...:) ... |
Tovább... |
Kukorica krĂ©mleves chilivel (lisztmentes)Elég borongĂłs napunk volt ma.JĂłl esett egy tĂĄnyér krémes,selymes melengetĂ” leves. RégĂłta izgatta a fantĂĄziĂĄmat a kukoricĂĄbĂłl készĂŒlt leves.Ma sort kerĂtettem rĂĄ.Nagyon finom volt...Keveset csinĂĄltam azt hiszem.... A Zamat és Illat blogon Trinitynél talĂĄltam meg a megfelelĂ” ... |
Tovább... |
TĂĄrkonyos leves bogrĂĄcsban, gombĂłccalA hétvégi jĂł idĂ”re tekintettel a kerti bogrĂĄcsolĂĄs mellett döntöttĂŒnk. Most kivételesen a férjemtĂ”l (és nem a gyerekektĂ”l) kérdeztem meg, hogy mit szeretne enni és most kivételesen egybĂ”l vĂĄlaszt is kaptam: "TĂĄrkonyos levest, krumpligombĂłccal!" Ez az egyik kedvenc levesĂŒnk, fĂ”leg vadhĂșsbĂłl készĂtve. Most sertéshĂșs ... |
Tovább... |
BĂșzadara galuska / Griz nokliceKerestem az interneten valami levesbevalĂłt (galuska,gombĂłc,kĂŒlönleges tészta...) és rĂĄfutottam erre a receptre.Mikor elolvastam azt gondoltam hogy na ebböl sem lesz semmi de azért megprĂłbĂĄlom.És olyan finom formĂĄs galuskĂĄkat lehet szaggatni belĂ”le és finom Ăzre is nagyon.Nem fog szétfĂ”lni és finom puha is ... |
Tovább... |
FokhagymĂĄs levesEl sem tudom képzelni, hogyan lehet, hogy még nincs fokhagymĂĄs levesem a blogon. Nem készĂŒl tĂșl gyakran, az igaz, de azért rendszeresen beiktatom, mert elég hamar elkészĂŒl. MostanĂĄban, amikor a csirkehĂșsom fogytĂĄn van, 4-5 egész csirkét szoktam megvenni, és én ... |
Tovább... |
PALĂC LEVES - bogrĂĄcsban kĂ©szĂtveA neve ellenére ez a leves nem a PalĂłcföldrĂ”l szĂĄrmazik, bĂĄr azért annyi köze van a palĂłcokhoz, hogy MikszĂĄth KĂĄlmĂĄn tiszteletére készĂtették (Gundel JĂĄnos) 1892-ben az akkori IstvĂĄn FĂ”herceg SzĂĄllodĂĄban Pesten. BizonyĂĄra nagyon Ăzlett neki a leves, mert ĂĄllĂtĂłlag kétszer is szedett a tĂĄlbĂłl, és valĂłszĂnĂ»leg nem csak ... |
Tovább... |
FehĂ©rboros, tejszĂnes zellerkrĂ©mleves, pirĂtĂłssal, pirĂtott mogyorĂłval, reszelt sajttalHozzĂĄvalĂłk: |
Tovább... |
HĂșsgombĂłcos, cukkinis, tĂĄrkonyos leves |
Tovább... |
OrszĂĄggyĂ»lĂ©sA torockĂłiak humorérzékére vall az orszĂĄggyĂ»lés nevĂ» kanalas étel, miszerint annyiféle gyĂŒmölcs van benne, ahĂĄnyféle ember ĂŒl az orszĂĄggyĂ»lésben. Télen készĂtették, amikor volt fĂŒstölt hĂșs és aszalt gyĂŒmölcs. A leves utĂĄn, tartalmas, laktatĂł tĂșrĂłs vagy szilvaĂzes, kelt tésztĂĄbĂłl készĂŒlt palacsintĂĄkat ... |
Tovább... |
TejszĂnes - ringlĂł krĂ©mlevesHozzĂĄvalĂłk: 70 dkg ringlĂł 8 dl vĂz 3 dl tejszĂn ... |
Tovább... |
NagyanyĂĄink ehetĂ” vadnövĂ©nyei jĂĄtĂ©k összegzĂ©s 2. PipirisalĂĄta levesMĂĄr a neve is milyen kedves ennek a növények és a levesnek Erdélyben, RigmĂĄnyban. Makacska konyhĂĄjĂĄbĂłl, KatĂĄtĂłl érkezett a recept. CsalĂĄdi örökség, hiszen anyukĂĄjĂĄtĂłl tanulta, aki pedig nagymamĂĄjĂĄtĂłl leste el. A piprisalĂĄta, vagy versengĂ” salĂĄta, vagyis salĂĄtaboglĂĄrka tavaszi növény. Én elteszem tavaszi tartaléknak ezt a ... |
Tovább... |
Joghurtos szederlevesMindig megdöbbenek "a dolgok eltĂ»nése és elĂ”kerĂŒlése" cĂmmel illethetĂ” metafizikai tételen, ugyanis teljesen logikĂĄtlan, ésszerĂ»tlen, hogyan, hova vesznek el Ășgy tĂĄrgyak, hogy aztĂĄn olyan helyrĂ”l kerĂŒljenek elĂ”, ahol mĂĄr elĂ”tte egyébként kerestĂŒk Ă”ket?! Ezt fejtse meg HippĂłi Szent Ăgoston, vagy ... |
Tovább... |
Tejfölös bablevesElképesztĂ”, hogy milyen nagy kĂŒlönbség van a téli, illetve a nyĂĄri bableves között, még akkor is, ha a téli is fejtett babbĂłl készĂŒl esetleg, amit a mélyhĂ»tĂ”ben tĂĄroltunk felhasznĂĄlĂĄsig. Igaz persze, hogy a nyĂĄri bablevest tejfölös habarĂĄssal készĂtem, szemben a télivel, amit fokhagymĂĄs rĂĄntĂĄssal, tehĂĄt a kĂŒlönbség igazĂĄn ... |
Tovább... |
Frankfurti levesEz az egyik kedvenc levesem, talĂĄn azért is, mert emlékeim szerint ez volt az elsĂ”, amelyiket én készĂtettem és megvoltam elégedve :) Recept innen, csak én kissebb adagot készĂtek.
Frankfurti leves ... |
Tovább... |
Fehérboros, tejfölös zellerleves, baconnelHozzåvalók: |
Tovább... |
Ăszibarackleves a hĂ”sĂ©griadĂłbanNem bĂrom mĂĄr ezt a nagy meleget. Éppen ezért jĂł hideg, krémes gyĂŒmölcslevest készĂtettem ebédre. Valami könnyĂ»re vĂĄgytam az esti nagy csalĂĄdi vacsora elĂ”tt. Ăme az egyszerĂ» recept. HozzĂĄvalĂłk: ... |
Tovább... |
Krumplileves szĂnes fĂ»szerekkelMĂĄr mĂĄskor, talĂĄn többször is Ărtam a krumplilevesrĂ”l. Az az alapélményem ezzel kapcsolatban, hogy nekem otthonrĂłl egészen mĂĄst jelentett a krumplileves, mint az, amit késĂ”bb a napköziben ehettem. Ha lehet eleve kétféle krumplileves, akkor miért ne lehetne több is? Szerintem ezerféle kigondolhatĂł. Most, hogy több fĂ»szer is ... |
Tovább... |
Mai ebĂ©dĂŒnk: Lencseleves kolbĂĄsszal, palacsinta
Legkisebbikem mĂĄr napok Ăłta nyĂșz, hogy sĂŒssĂŒnk palacsintĂĄt. HĂĄt most rĂĄadtam a fejem. Kigondoltam, hogy egy jĂł tartalmas levest készĂtek mellé elsĂ” fogĂĄsnak, és kész is a jĂł kis ebéd. TalĂĄltam a kamrĂĄban két bontott csomag lencsét, Ăgy adva volt, hogy lencseleves lesz. Gyorsan forrĂł vĂzbe ĂĄztattam, és kb. 20 perc ĂĄzĂĄs utĂĄn jĂłl ... |
Tovább... |
PatisszonkrĂ©mlevesHa nem is olyan rohamban mint a cukkini, de azért a patisszon is igazĂĄn szépen terem a veteményesben. Én nagyon ritkĂĄn szoktam bĂĄrmit is rĂĄntani, de a zsenge patisszon talĂĄn Ășgy, rĂĄntva a legfinomabb. Idén viszont szint kizĂĄrĂłlag pillanatok alatt (és félkézzel:)) összedobhatĂł ebédekre jut idĂ”m, és a panĂrozĂĄs, olajban sĂŒtés nem ... |
Tovább... |
nincs cĂmKorpacibereleves csirkeaprĂłlékkalavagy csirkeaprĂłlék csorbaEnnek kapcsĂĄn pedig gasztronĂłmiai történetek és étellegendĂĄkrĂłl Ăr - Berecz EdgĂĄr : KulinĂĄrius cĂmĂ» nemrég ... |
Tovább... |