Paradicsom krémleves magyarosan
sponsored links
Még mindig paradicsom... És nem azért magyaros, mert a turmixolás miatt fehér hab képzõdött a piros levesen, ami a zöld fûszerekkel a mi színeinket adja. Azért magyaros, hogy megkülönböztessem olaszos és spanyolos társaitól. Tulajdonképpen ez a hagyományos (menzai) paradicsomleves hideg változata. Egy kis zellerrel, mert Horváth Ilona óta tudjuk, hogy a paradicsomlevesbe az kell. A tetejére meg egy kis tökmagolaj, csak úgy. Hát el nem rontotta! És persze ez is hidegen és nyersen, mert nyár van és meleg.
Friss érett paradicsomot összeturmixolunk kevés zeller zölddel és nem annyira kevés hagymával. Átpasszírozzuk, sózzuk, borsozzuk, mehet bele picike vörös, vagy fehérborecet, a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Tetejére vágott zeller és ...