Patisszonkrémleves
sponsored links
Ha nem is olyan rohamban mint a cukkini, de azért a patisszon is igazán szépen terem a veteményesben. Én nagyon ritkán szoktam bármit is rántani, de a zsenge patisszon talán úgy, rántva a legfinomabb. Idén viszont szint kizárólag pillanatok alatt (és félkézzel:)) összedobható ebédekre jut idõm, és a panírozás, olajban sütés nem ez a kategória, Flórával nehezen kivitelezhetõ. Így a szép patisszonok többnyire rakott zöldségben vagy krémlevesben végzik. Krémlevesnek különösen finom, nagyon krémes és gyönyörû fehér, ha igazán zsenge a patisszon, csak hámozni kell, a magjait nyugodtan belefõzhetjük a levesbe.
Hozzávalók (4-6 adag):
2 közepes patisszon, 2 dkg vaj, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsedió, a díszítéshez lilahagyma és ...