Mai ebédünk: Lencseleves kolbásszal, palacsinta
sponsored links
Legkisebbikem már napok óta nyúz, hogy süssünk palacsintát. Hát most ráadtam a fejem. Kigondoltam, hogy egy jó tartalmas levest készítek mellé elsõ fogásnak, és kész is a jó kis ebéd. Találtam a kamrában két bontott csomag lencsét, így adva volt, hogy lencseleves lesz. Gyorsan forró vízbe áztattam, és kb. 20 perc ázás után jól leöblítettem a lencsét, közben megtisztítottam a zöldségeket, és gyorsfõzõ fedõvel odatettem fõni a levest, leírás ITT megtalálható, a különbség csak annyi, hogy most nem került bele bacon és tészta sem, csak egy szál feldarabolt kolbászt fõztem bele, a végén pedig paprikás rántással berántottam.
Hozzávalók: kb. 35-40 dkg lencse, 1 nagy vöröshagyma apróra vágva, 2 gerezd fokhagyma reszelve, 2-2 sárgarépa és petrezselyemgyökér (új) felkarikázva, 1/4 zellergumó feldarabolva, 3 fehér kanál ételízesítõ, 1 kisebb szál füstölt kolbász kb. 2 cm vtg. karikákra vágva, 2 szál zellerzöld, 2,8 liter forró víz. A rántáshoz: kevés olaj, 2 csapott ...