Karalábé velouté, petrezselyem habbal

2012-08-24

sponsored links


A gödöllõi piacon harsogóan friss, gyönyörû karalábékat vettünk, ami mellé ízben és színben is nagyon jól társult a petrezselyemzöld.
Látványnak sem utolsó a két szín markáns kontrasztja, de az íz kombináció ezt is felülmúlta (mint ahogy a várakozásainkat is).
A tejszín és a hõkezelés kellemesen selymessé lágyította, az egyébként markánsabb ízû zöldségeket és egymás ölelésében egy új, bársonyos ízt alkottak.


Karalábé velouté:                kg
karalábé                                  0,40
vaj                                          0,05
alaplé                                      0,80
tejszín                                     0,10
só, fehérbors

A karalábét megtisztítjuk és vékonyra felszeleteljük, vagy csíkokra reszeljük. Vajon megpároljuk úgy, hogy színt ne ...

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2012/08/k...

sponsored links

Keres?s