Fokhagymás leves
sponsored links
El sem tudom képzelni, hogyan lehet, hogy még nincs fokhagymás levesem a blogon. Nem készül túl gyakran, az igaz, de azért rendszeresen beiktatom, mert elég hamar elkészül.
Mostanában, amikor a csirkehúsom fogytán van, 4-5 egész csirkét szoktam megvenni, és én porciózom fel aszerint, hogy mit mihez szoktam használni. Így aztán nagyságuktól függõen 1-2 mellet teszek egy zacskóba, a combokat, szárnyakat és püspökfalatot egy másik adagba, sültnek, a nyakat, a hát elülsõ részét meg a mellcsontot és a mellrõl lehúzott bõrt egy másik adagba. Ez utóbbi tökéletes levesalap. Nem igazán lesz húsos tõle a leves, de annál finomabb ízt ad. Megmosom, megtisztítom, és úgy teszem el. Amikor meg elõveszem, ki sem olvasztom, hanem hideg vízben egyenesen odateszem fõni. Ugyanannyi idõ alatt készül el.
Így szokott készülni ez a leves is. Ha több idõm van, teszek bele leveszöldséget is, de általában zöldség nélkül készítem.
Fokhagymás leves
Hozzávalók 4 személyre: 1 csirke aprólékja, 1 nagy fej fokhagyma, 8 dkg rizs, 2 evõkanál darált paprika vagy ? piros húsú paprika, 1 evõkanál liszt, 2 dl ...