Tejfölös bableves
sponsored links
Elképesztõ, hogy milyen nagy különbség van a téli, illetve a nyári bableves között, még akkor is, ha a téli is fejtett babból készül esetleg, amit a mélyhûtõben tároltunk felhasználásig. Igaz persze, hogy a nyári bablevest tejfölös habarással készítem, szemben a télivel, amit fokhagymás rántással, tehát a különbség igazán indokolt. Mindazonáltal zongorázni lehet a különbséget a kettõ között, pontosan úgy, mint a tél és a nyár között. Én ugyan meglehetõsen jártas vagyok a zongorázásban, de talán ezt mégsem tudnám eljátszani:)
Hozzávalók:60 dkg fejtett bab
egy csomag leveszöldség (2 sárgarépa, 2 fehérrépa, negyed zeller)
egy-két szál zellerzöld
1 közepes fej vöröshagyma, ami egészben kerül a levesbe
1 zöldpaprika
1 kisebb paradicsom ...