Magyaros gombócleves

2012-08-25

sponsored links


 Hozzávalók:  5 dkg.  füstõlt kolbász, 2 db krumpli,  1 db vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, pirospaprika, õröltbors, só, ételízesítõ, 1 db tojás, majoranna, petrezselyemzöld, 1-2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, kevés olaj.
Elkészítése:   A krumplit megpucoltam felkockáztam és feltettem fõni  a vízbe tettem ételízesítõt. Mikor megfõtt a krumpli leszûrtem  a levét félre tettem hagytam hogy a krumpli hûljön ki. Kevés olajat forrósítottam és  a kockákra összevágott vöröshagymát  és az áttört fokhagymát  megdinszteltem benne. Kevés õröltborsot pirospaprikát tettem  a hagymákra és felöntöttem az ételízesített lével és még vizet tettem hozzá.  Mikor már jól fõtt akkor tettem  bele a gombócokat. Ami az öttetõrt krumpli az apró kis kockákra felvágott kolbász , tojás, majoranna, apróra vágott petrezselyem , kevés ételízesítõ  az  õröltbors és annyi liszt ...

Folytats a blogon ... takarekoskonyha.blogspot.com/2012/08/...

sponsored links

Keres?s