Magyaros gombócleves
sponsored links
Hozzávalók: 5 dkg. füstõlt kolbász, 2 db krumpli, 1 db vöröshagyma 1 cikk fokhagyma, pirospaprika, õröltbors, só, ételízesítõ, 1 db tojás, majoranna, petrezselyemzöld, 1-2 ek. liszt, 1,5 dl tejföl, kevés olaj.
Elkészítése: A krumplit megpucoltam felkockáztam és feltettem fõni a vízbe tettem ételízesítõt. Mikor megfõtt a krumpli leszûrtem a levét félre tettem hagytam hogy a krumpli hûljön ki. Kevés olajat forrósítottam és a kockákra összevágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát megdinszteltem benne. Kevés õröltborsot pirospaprikát tettem a hagymákra és felöntöttem az ételízesített lével és még vizet tettem hozzá. Mikor már jól fõtt akkor tettem bele a gombócokat. Ami az öttetõrt krumpli az apró kis kockákra felvágott kolbász , tojás, majoranna, apróra vágott petrezselyem , kevés ételízesítõ az õröltbors és annyi liszt ...