Navigci
Fõoldal
Kategóriák
2014 Összes
2013 Összes
2012 Összes
2011 Összes
2010 Összes
Linkcsere
Új blog ajánlása
Zöldséges ételek
sponsored links
Töltött padlizsán egészségesen, salátával |
Tovbb... |
Tortellinivel töltött paprika hajókBe kell vallanom, hogy most nem én készítettem a tortellinit, hanem kész terméket vettem...( Ez a napunk ugyanis úgy alakult, hogy nem volt idõm a házi tortellinire, mert este 7 órára értünk haza. Ha ekkor kezdtem volna hozzá, talán este 9 körül tudtunk volna vacsorázni., elõbb biztosan nem, így maradt a nem túl egészséges, de gyors ... |
Tovbb... |
Török joghurtos padlizsánsalátaJoghurtos padlizsánt a Bartók Béla úti török büfében ettem elõször.És utoljára is,mert Brüsszelben egyelõre nem találtam török éttermet. El is felejtettem,bár nagyon ízlett, de egy grillezés alkalmával eszembe jutott,hogy milyen jó lenne ez a bárányhoz.Az elsõ kísérlet sem volt rossz,de most azt hiszem,megvan a tökéletes ... |
Tovbb... |
Articsóka, a zöldségek homárja: articsóka olajbanBár még 1-2 nap kell nekem a toscan utam beszámolójához, de, hogy addig se maradjunk mediterrán gondolatok nélkül, nézzük meg, mit is tudunk készíteni néhány darab articsókából. Az articsóka a mediterrán konyha egyik legjellegzetesebb növénye. Markáns ízének köszönhetõen nagyon kevés ... |
Tovbb... |
Padlizsán-mozzarella-paradicsom nyársakHozzávalók: 2 közepes padlizsán, 3-4 kemény paradicsom (édesebb fajta), kb. 15 deka mozzarella (vagy nem túl sós telemea, feta) só, bors, olívaolaj, oregano, bazsalikom A padlizsánokat félujjnyi vékonyra szeletelem, sózom, hagyom állni egy kicsit ... |
Tovbb... |
Spárga újrépa-mártásbanÚjrépa. Ugye még kimondani is szokatlan, furcsa is jelenünkben, mikor egész évben lehet sárgarépához jutni, ízesebb-kevésbé ízes darabokhoz, több-kevesebb sikerrel. Ez a répa nincs sokáig, ezért akkor kell enni, amíg friss, zsenge, fiatal, egyszóval új! Úgy két évvel ezelõtt stázsoltam egy rövid idõt a hozzánk közeli Ruszton, egy Michelin Bib Gourmand-os ... |
Tovbb... |
TÚRÓS KÕRÖZÖTTEL TÖLTÖTT KRUMPLICSÓNAKOK500 g túró túró állagától függõen- néhány evõkanál sûrû tejföl ... |
Tovbb... |
Rántott-karfiol -krumpli meggyszósszalHozzávalók: / már szerepelnek a blogomban de leírom/ 1/2 üveg meggybefõtt, 1,5 dl tej, másfél ek. liszt, késhegynyi fahéj, darabka citromhéj. Karfiol, krumpli, panírozáshoz : liszt, tojás, só, prézli, olaj a sütéshez. Elkészítése: ... |
Tovbb... |
Fehérspárga fehérboros, kapros szósszal, petrezselymes krumplivalHozzávalók |
Tovbb... |
Primõrmámor
|
Tovbb... |
Kapros bundás tökkarikákNagyon finom, már a kertbõl szedett, zsenge tökbõl készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan zsenge volt és vegán bundában sütöttem ki, tepsibe téve. És a vegán bundába került egy kevés kapor is :-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Spárga carbonara módraValószínûleg már hozzám hasonlóan más is rájött, ha máshogy nem hát empíria útján, hogy Pünkösdkor nemcsak hétfõn, de vasárnap is zárva van minden. Ez a recept tehát még azokból a békeidõkbõl származik, mikor a boltok még nyitva tartottak, én pedig tudtam itthon fõzni a megvásárolt friss alapanyagokból. Szóval most több okom is van ... |
Tovbb... |
Frissen a piacról: zsenge borsós-gombás árpa tofuval és kaporral |
Tovbb... |
Zöldségek krumpliágyon sajttal megsütveSzeretem a maradék ételeket is felhasználni és ebbõl egy új ételt kreálni. Így az elõzõ napról megmaradt sajtos sült zöldségek megmaradt részét továbbgondolva alakult ki ez az étel. Az ötletet Mártitól lestem el az Ízek, zamatok blog írójától ered. Készítettem szokásos módon krumplipürét, erre raktam a megmaradt ... |
Tovbb... |
Spárgás burgonyakrokettMár nagyon vártuk az újburgonyát, és ugyan március óta szinte minden nap készül valamilyen spárgaétel nálunk, most végre itt a lehetõség eme két nagyszerû zöldségféle együttes felhasználására. Az újburgonyának örülhetnek a gyomor nyálkahártya gyulladással, és a fekélyekkel küszködõk. A burgonyát ... |
Tovbb... |
Sült bébifokhagyma (vegán)Most van az az idõszak, amikor már fejesedik a földben a fokhagyma, de még nem száraz a külsõ héja és a gerezdeket sem vonja még be egyenként. Nem hagyhattuk ki, hoztunk belõle a Tanyáról. Régóta tervezem ugyanis kipróbálni, hogy milyen ez sütve. Legutóbb Hegyi Barbara szakácskönyvében láttam, gyönyörû képpel és részletes leírással (oké, hogy nem nagy ügy, de aki még életében nem csinált ... |
Tovbb... |
Egyszerû: spárga és hollandi mártás |
Tovbb... |
Sült újkrumpli Aiolival |
Tovbb... |
Vörösboros céklás sült burgonyaMég tavaly télen történt, hogy egy hétig fekvõ beteget ápoltam. Ez sok fõzéssel is együtt járt, amit persze nagyon élveztem, a fõzés okát egyáltalán nem, de ez a poszt most nem is errõl szól. |
Tovbb... |
Sajtos sült zöldségek, joghurtos sült csirkecombokNagyon szeretjük a zöldségeket ilyenkor tavasszal, amikor már elérhetõ áron vannak, többféleképpen elkészítve. Így jött az ötlet, hogy készítsek a joghurtos csirkecombokhoz, sajtos sült zöldségeket. Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Cukkinis batyuAnnyi, de annyi finom, friss zöldség van a piacon, hogy csak ötletelni kell, és megannyi lúgosító-egészséges étel készíthetõ belõlük. Ez a recept is ilyen, gyors, könnyû elkészíteni, lehet fõétel, de lehet vendégváró vagy egy gyors snake is. Mondhatnám azt is, hogy készítettem egy cukkini fõzeléket amit betöltöttem leveles tésztába, aztán kisütöttem. Tulajdonképpen ... |
Tovbb... |
Bacon-be rejtett krumpliNa hogy ez az étel hogy keletkezett,azt már nem nagyon tudom,viszont szerencsére nem felejtõdött el. Hozzávalók közepes héjas krumpli ... |
Tovbb... |
Spárga vajas-boros mártásban, szójaszószban fõtt shiitake gombával, és sáfrányos rizzsel
Mindenféle méregtelenítõ, májregeneráló csupa-csupa számunkra hasznos nyomelemeket, vitaminokat tartalmazó alapanyagokból készülõ kompozíció valóban egy "nagy gyógy-ebéd". A kiválasztott alapanyagok összhangban vannak egymással, elkészítési módjuk kíméletes, gyors, az eredmény egy rendkívüli ízharmónia. ... |
Tovbb... |
Zöld spárga Mornay mártással |
Tovbb... |
Spenótos szalonnás újkrumpliHavi nagybevásárló körúton voltunk ma. Tudtuk, hogy nagyon késõn érünk haza, ezért a ház ura tejbegrízt rendelt ebédre - mondván: az hamar elkészül. Na és arról már nem is beszélve, hogy nagyon, de nagyon szereti. Egy kicsit elgörbült a tejbegríz. Igaz, hogy ennek az is oka lehetett, hogy reggel mutatta nekem a legfrissebb Meglepetés újságot, s abban ... |
Tovbb... |
Paleolit napi menü 213. napTegnap elfelejtettem megjelölni a lapot, amire hivatkoztam. Most pótlom, mert érdemesnek találom a megosztásra. Jó mazsolázást itt! A kiskertemben az elsõ használható fûszernövény a kapor. Sokoldalúan felhasználható a konyhában és a szépségápolásban is. Készítettem egy pakolást a fáradt bõrömre: ... |
Tovbb... |
Paradicsomszósz és gombócParadicsomszósz Hozzávalók: 1,5 l sûrû paradicsomlé 1 kis fej vöröshagyma ... |
Tovbb... |
Túrós rakott karfiolMrs. Same kitalált egy játékot, aminek a lényege, hogy minden hónapban két dolgot kell elkészíteni, a szezonnak megfelelõen, egy fõételt/salátát/levest és egy desszertet. Bõvebben nála olvashattok errõl. A mostani két alapanyag (a fõételhez) a karfiol és a snidling, így készült el nálam ez a rakott ... |
Tovbb... |
Grillezett spárgaJemie 30 perces kajáiban láttam a minap ezt az ételt. Nem figyeltem oda rendesen, de ahogy összeraktam az emléknyomokat jó lett. Így most itt megörökítem. Csicseriborsó-fasírttal ettük. Azt ebben a bejegyzésben írtam ... |
Tovbb... |
SpárgaA spárga népies neve: csirág, nyúlárnyék. Valószínûleg a Földközi-tenger medencéjébõl származik. A vadon termõ spárgát már az egyiptomiak és a görögök is fogyasztották. Nevét is azóta jegyzik, az "asparagos" szó ugyanis görögül fiatal hajtást, nyelet jelent. A rómaiak kifejlesztették a termesztését, de még mindig az ínyenc gazdagok táplálékai közé ... |
Tovbb... |
Rakott spárgaSpárgaszezon van! - gondolom mindenkinél eljött az idõ, hogy halomra vásárolja eme nagyon finom zöldséget és késõbb meg szenvedjen bizonyos kellemetlen szagoktól. Mondjuk ezt az apró kis kellemetlenséget képes vagyok elviselni, a finom ízek érdekében. A most következõ recept pedig marha egyszerû és szinte semmilyen fûszer nem kell bele, mégis nagyon komoly ... |
Tovbb... |
Zöldséges burgonya kapormártássalEz már egy könnyû kis étel, finom, ízletes, akár hús mellé is :-) A kaprot meg minden formában, bármikor. Nem szabad elfeledkezni arról se, hogy fgyasszunk az illatos, zsenge kaporhajtásokból, télen igazán üde felfrissülést hoz. Én tésztába is simán felhasználom:-) Hozzávalók: ... |
Tovbb... |
Csõben sült sajot-sonkás spárgaMost nem azért mondom, mert...de ez a kaja ISTENI! A párommal úgy gondoltuk, hogy eszünk egy kicsit vacsorára, meg hagyunk egy kicsit másnapra...na ja, csakhogy nem tudtuk abbahagyni és az egészet befaltuk!...Legközelebb talán majd zöldspárgából készítem, mert akkor színesebb lesz a végeredmény. A gyerekek kizárólag a sajtot és a sonkát ették és közölték, hogy a ... |
Tovbb... |
A mángold kétszerSógornõmék kertjébõl jutottam hozzá hatalmas mángoldlevelekhez, így megint kiélhettem fõzelékfõzõ kedvemet. Mint megtudtam a mángoldnak nemcsak a levele ehetõ (ezt a spenóthoz hasonlóan lehet elkészíteni), hanem a levélnyelek is értékesek és ízre legjobban a fehér spárgához hasonlítanak. Én most mindkét részbõl fõzeléket fõztem, az egyiket kiflivel és ... |
Tovbb... |
Joghurtos padlizsánPár napja tropára ment a winchesterem. Ilyeneken én általában somolygok magamban, ha mástól hallom, hiszen aki ért a gépéhez és normálisan használja, meg tudja elõzni, hogy kéthavonta kelljen újratelepíteni a windowst vagy hogy csak úgy kiessen a gépe bele. Ez általában így is van, de hát ... |
Tovbb... |
Szabálytalan pakora spárgából, paradicsomszósszalSzabálytalan azért, mert nem kellett volna elõtte párolni a zöldséget, de miután elég dundik voltak a spárgák, nem mertem kockáztatni, hogy kemények maradnak. A szósz isteni volt hozzá; eredetileg nem is ehhez szántam, menet közben döntöttem, hogy "keményebben" ... |
Tovbb... |